Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen: Get ready to scale! - Horizon Flevoland

Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen: Get ready to scale!

Het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen is een unieke kans voor startups en scale-ups in de bouw- en infrasector. Ben jij bezig met een innovatie op het gebied van biobased en/of circulair bouwen of datagedreven beheer en onderhoud van infrastructuur? Dan mag je dit programma niet missen!

Voor wie is dit programma interessant?

Het programma is ontworpen voor bedrijven in de bouw- en infrasector die zich willen voorbereiden op hun volgende financieringsronde én op het opschalen van het bedrijf. Je bent actief op zoek naar begeleiding en ondersteuning om de volgende fase van jouw groeipad succesvol te doorlopen. Het ‘Get ready to scale’ programma biedt gedurende 6 maanden effectieve tools, middelen en expertise om obstakels te overwinnen en groeiambities te realiseren.

Selectiecriteria

Je bent geschikt voor dit programma als je:

  • Een innovatief product of dienst hebt ontwikkeld en nu klaar bent om op te schalen. Je hebt een bewezen concept en inmiddels meerdere klanten.
  • De ambitie hebt om een schaalbaar bedrijf te bouwen dat bijdraagt aan duurzaamheidstransities binnen de bouw- en infrasector.
  • Samen met een co-founder/collega voldoende tijd kunt vrijmaken voor het programma, gemiddeld 0,5 fte gedurende circa 6 maanden.

Wat levert het jou op?

  • Wij begeleiden je bij het uitstippelen van een helder groeitraject. Je ambieert bijvoorbeeld de uitbreiding van je bedrijfsactiviteiten, vergroting van marktaandeel en het betreden van nieuwe klantenkringen en markten. De focus kan liggen op het optimaliseren van bedrijfsprocessen, vergroten van productiecapaciteit, uitbreiden van klantenbestand of het verkennen van nieuwe geografische gebieden.
  • Leer over belangrijke groeibarrières, mijlpalen voor consistente schaling, product/market fit met meetmethoden, het opbouwen van een effectief scale-up team, optimalisatie van het verkoopproces en het kiezen van financiers en een financieringsstrategie voor jouw opschalingsproces.
  • Een nuttige en leerzame kruisbestuiving tussen andere deelnemende bedrijven binnen de bouw- en infrasector.
  • Een waardevolle bijdrage aan een duurzamere economie
  • Nuttige en waardevolle toegang tot relevant netwerk en community in de bouw- en infrasector.

Wat verwachten wij van jou?

Wij geloven dat het succes van dit programma sterk afhankelijk is van jouw actieve betrokkenheid en inzet. We verwachten van deelnemers de bereidheid om samen te werken, open te staan voor feedback en proactief deel te nemen aan alle programmaonderdelen. Dit betekent dat je tijd moet vrijmaken voor de groepssessies, terugkomdagen en 1 : 1 sessies met experts. We moedigen een proactieve houding aan om het maximale uit dit programma te halen en de mijlpalen te bereiken die leiden tot duurzaam succes. Jouw toewijding is essentieel voor het succes van het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen.

Praktische informatie

Het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen begint met een kick-off en het programma wordt afgesloten met een feestelijke Graduation. Houd er rekening mee dat het programma zes fysieke groepssessies omvat op de locatie Natural Pavilion te Almere. Voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende fasen in het programma verwijzen we je graag naar de flyer die je hier kunt downloaden. Hierin vind je ook meer informatie over de inhoud van de sessies en de specifieke focusgebieden per fase.

Aanmelden

Interesse om deel te nemen? Meld je dan nu aan via deze link. Een Selectiedag maakt onderdeel uit van de toelatingsprocedure.

Meer informatie?  

Neem voor vragen contact op met Matthijs Meijer, projectmanager circulaire economie:
E-mail: matthijs@horizonflevoland.nl