AlgaSpring BV is een bedrijf dat algen kweekt, ook wel ‘het groene goud’ genoemd. Micro algen kunnen worden beschouwd als ’s werelds rijkste natuurlijke voedselbronnen met een hoge nutritionele waarde. Deze nutritionele waarde maakt dat zij uitstekend geschikt zijn als voedselbron voor mens en dier. Daarnaast bevatten algen hoogwaardige componenten zoals omega-vetzuren, pigmenten en bioactieve stoffen met commerciële meerwaarde voor verschillende toepassingsgebieden.

AlgaSpring ziet veel mogelijkheden voor de uitbreiding van het systeem van algenkweek. De algen die worden geproduceerd worden in eerste instantie als nat of gedroogd product afgezet in met name de diervoederindustrie, maar ook de productontwikkeling in de personal care is gestart.

Meer informatie: www.algaspring.nl

René Jongbloed – Directeur AlgaSpring BV: ‘Voor de markten waarin AlgaSpring als leverancier van nieuwe grondstoffen actief is, is betrouwbaarheid en continuïteit van essentieel belang. Dit betekent wij over voldoende productiecapaciteit met een goede kwaliteit moeten beschikken. Alleen dan starten onze klanten hun kostbare en intensieve trajecten van product- en marktontwikkeling. Dankzij de financiering door het Technofonds hebben wij onze uitbreiding kunnen realiseren. En het Technofonds ondersteunt ons, door haar opzet en doelstelling, naar de markt als betrouwbare partij.’

 

Bekijk welke andere bedrijven gebruik maken van het Technofonds

Terug