Vanaf begin dit jaar is het weer mogelijk om als innovatieve ondernemer een aanvraag in te dienen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL). Een van de Flevolandse bedrijven die hier gebruik van heeft gemaakt is het Almeerse Immersive. Zij verhuren racesimulatoren voor retailers, automotive organisaties en organisaties die actief zijn in de evenementenbranche, een branche die als een van de eerste dicht ging in 2020. Daarnaast hebben zij ook een eigen locatie in Almere-Stad waar groepen en individuen racesessies kunnen boeken. Ze hebben ook een contract met de organisator van de Formule 1 in Zandvoort waar zij vorig jaar simulatoren voor zouden leveren. Dit hopen ze in de toekomst alsnog te kunnen doen.

Na een jaar minimaal draaien met doorlopende kosten ontstond er een verslechterde financiële positie en besloten ze op advies van de gemeente Almere via Horizon Flevoland een aanvraag voor de COL in te dienen om hen hierin te voorzien. Als het weer mag gaan zij zich als eerste richten op het vernieuwen van hun inventaris en nadenken over nieuwe marketingcampagnes.

‘Het persoonlijke contact en de begeleiding vanuit Horizon Flevoland hebben wij erg op prijs gesteld. Ze hebben ons in het hele traject meegenomen en vanuit hun expertise scherpe opmerkingen gemaakt op basis waarvan wij ons businessplan hebben herzien’, aldus Ted Scholten van Immersive. ‘Ik zou andere ondernemers adviseren om goed naar hun eigen situatie kijken en na te denken over wat ze nodig hebben. Je moet het wel terug betalen, maar als het water je aan de lippen staat moet je het jezelf niet te moeilijk maken’.

Ben jij een startup, scale-up of innovatief mkb-bedrijf en ben je door corona in zwaar weer gekomen?
Vraag dan voor 15 maart een Corona-OverbruggingsLening aan!

Terug