Projectmanager Karin Senf van Horizon Flevoland heeft vanmorgen vanuit het project ‘Vooruit met de Geitenbok’ in de media een oproep gedaan aan de horecesector om 800 kilo kant- en klaargerechten met bokkenvlees kostenloos op te halen. Dit vlees was als afsluiting van het POP3 subsidie project ‘Vooruit met de Geitenbok’ bereid als kant-en gerechten, in de hoop deze te kunnen afzetten aan de horeca. Helaas gooide COVID-19 roet in het eten, waardoor dit niet gebeurde en het vlees in de vriezer dreigde te blijven liggen. Maar mede door de media-oproep heeft het bokkenvlees toch een goede bestemming gevonden!

‘Dit vlees moet geproeft worden, dus als we het betaald niet kwijt kunnen, dan maar kosteloos. Het vlees is namelijk té lekker en té bijzonder om in de vriezer te laten liggen’, aldus Karin Senf. Met deze gedachte en na overleg met geitenboer Lia Smit is de media oproep vanmorgen geplaatst. En met succes! Na de oproep en dankzij de bemiddeling van Nice to Meat in Almere heeft de grote landelijke cateraar Vermaat zich gemeld. Cateraar Vermaat heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, daarom bieden ze geitenboer Smit graag een tegemoetkoming in de kosten die zij gemaakt heeft. Een prachtig gebaar!

Consumenten of horecabedrijven die ook bokkenvlees willen bestellen kunnen contact opnemen met Nice to Meat in Almere https://www.nicetomeatyou.nl/  https://nicetomeat.nl/ .

Terug