Wil jij een winstgevende businesscase bouwen gericht op optimale inzet van grondstoffen?

Is jouw bedrijf actief in de agrofoodsector en zie je kansen om meer waarde te halen uit grondstoffen door nieuwe toepassingen of door efficiëntere inzet? Met het Business Innovation Program helpen we je om scherp te krijgen welke ideeën kansrijk zijn en hoe je deze vertaalt tot concrete nieuwe verdienmodellen voor jouw bedrijf.

Voor wie

Het Business Innovation Program Food is bedoeld voor ondernemers die in de agrofoodsector nieuwe verdienmodellen moeten ontwikkelen omdat het huidige model niet meer houdbaar is of die ideeën hebben voor een aanvullend verdienmodel. Deelname staat open voor zowel bedrijven in de land- en tuinbouw en voedselverwerkende industrie als technologische bedrijven en logistieke dienstverleners.

Wat mag je van ons verwachten

  • We helpen je focus aan te brengen om je idee te vertalen naar een concreet nieuw verdienmodel.
  • In 10 modules trainen we je om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met de dimensies klant, product, businessmodel, team en geld.
  • Iedere 2 weken vindt een plenaire sessie plaats. Hierin krijg je theorie over één van de dimensies en feedback van de begeleiders en andere deelnemers.
  • Je krijgt praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.
  • Verder is er ruimte voor één-op-één begeleiding vanuit business development van je ROM.

Waarom meedoen

  • Na afronding van het programma ben je klaar voor een pilot of het in de markt zetten van je nieuwe businesscase.
  • We brengen je tijdens het programma in contact met de juiste businesspartners om je nieuwe businesscase te realiseren.
  • Je volgt het programma samen met andere bedrijven uit de agrofoodsector. Je leert van elkaar en van elkaars fouten.
  • Vergelijkbare ROM ontwikkelprogramma’s worden door meer dan 120 deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 8,3.

Samenwerkingspartners

Dit programma past binnen het landelijk initiatief Voedselwaarde van de gezamenlijke Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (ROMs): LIOFNOMInnovation QuarterHorizonOost NL en BOM in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

In dit project wordt samen gewerkt met Food2020WURRabobankFood Tech BrainportMVO en Milgro.

Terug