Vandaag is het de dag van de directeur, het uitgelezen moment om Marco Smit als directeur van Horizon Flevoland weer wat beter te leren kennen.

Marco, het is vandaag niet alleen de dag van de directeur, maar ook de dag van het werkplezier. Wat zorgt ervoor dat jij plezier hebt in jouw werk?
Dat is zonder enige twijfel mijn collega’s. Je moet het immers met elkaar doen. En met elkaar plezier maken is -naast hard werken natuurlijk- de beste manier om mooie dingen voor elkaar te krijgen. Gelukkig heeft Horizon de leukste en aardigste collega’s van Nederland, dat verklaart mijn immer opgewekte humeur.

En wat is jouw lijflied?
Ik moest even in mijn eigen Spotify-hardloop playlist duiken (voor de liefhebber ‘Running (if you’re 50)’ en dan kies ik voor Good Riddance, van Green Day (“Another turning point, a fork stuck in the road, time grabs you by the wrist, directs you where to go, so make the best of this test, and don’t ask why it’s not a question, but a lesson learned in time, it’s something unpredictable, but in the end, it’s right, I hope you had the time of your life”)

We hebben dit interview eerder met jou gedaan. Je zei toen dat je hoopte dat ondernemend Flevoland over vijf jaar koploper is als het gaat om duurzame economische groei, en dat het ondernemings- en investeringsklimaat in Flevoland bij de beste hoort in Nederland. We zijn nu twee jaar verder, zijn we volgens jou goed op weg?
Ik spreek geen ondernemer in Flevoland die op zijn of haar manier niet bezig is met bijvoorbeeld minder energie gebruiken, met hergebruik van grondstoffen of met gezonde voedselvoorziening. Natuurlijk wil elke ondernemer een gezonde boterham verdienen en dat moet ook. Maar als je vraagt waarom ze doen wat ze doen, dan gaat het er altijd over dat ze een positieve impact willen maken. Van klein tot groot. Het mooie vind ik nu dat dit ook buiten de provincie opvalt. In Den Haag bijvoorbeeld zien ze dat steeds meer. Maar ook in het buitenland. Dus ja, ik denk dat we een heel eind op weg zijn, maar we zijn er nog niet.

Over op weg zijn gesproken, van welke hobby’s laad jij in jouw vrije tijd weer helemaal op?
Reizen. Als er één reden is dat ik al blij ben dat die corona-ellende achter de rug is, is dat omdat ik weer kan reizen en de wereld om mij heen kan verkennen. Verder lees ik veel, ik loop hard (niet omdat ik het wil, maar omdat het moet) en ik mag graag een beetje in en rond huis aanrommelen.

Wat is jouw spirit animal?
OK, ik moet toegeven dat ik even moest even opzoeken wat dat is, een spirit animal. Ik weet niet of ik dat heb, maar ik denk toch een hond. Niet al te ingewikkeld, altijd blij en honden willen altijd één ding: namelijk ‘mee’. Ik ga graag mee op reis.

Je bent nu bijna vier jaar directeur bij Horizon. Hoe verschilt de Horizon van vier jaar geleden met de Horizon van nu?
Een wereld van verschil: we weten nu veel beter wat we willen en kunnen. We zijn drie keer groter geworden. We hebben een bak meer aan ervaring en we hebben in de afgelopen vier jaar duizenden ondernemers gesproken en geholpen. Wat gelijk is gebleven is de passie waarmee Horizon-ers elke dag aan het werk gaan voor de ondernemers in deze mooie provincie. Want Flevoland is nooit áf.

 

Terug