De Wheed Whacker 2.0 van Odd.Bot komt naar Flevoland

Odd.Bot B.V. heeft met behulp van een financiering vanuit het TMI Proof-of-Concept fonds, die Horizon Flevoland beheert, de zogeheten Wheed Whacker 2.0 robot ontwikkeld. Aanstaande vrijdag 3 april zal de robot de werkplaats in Delft verlaten en de Provincie Flevoland gaan verkennen. Tijdens een livestream, die om 1 uur begint, zal de Wheed Whacker gedemonstreerd worden en vervolgens onderweg gaan naar Nagele.

‘In Flevoland zullen we intrekken bij Andela Techniek & Innovatie, waar we sinds oktober 2019 mee samenwerken. Een samenwerking die ondersteund wordt door de provincie en de Europese Unie met een zogeheten POP3-subsidie, waar beide partijen 50% van financieren. Deze Europese subsidieregeling is voor de ontwikkeling van een duurzamere en innovatievere agriculturele sector in Nederland en dekt ongeveer 70% van onze lopende kosten. De Weed Whacker robot zal bij het biologische akkerbouwbedrijf Poppe Landbouw zijn vaardigheden laten zien aan de wereld, in samenwerking met de andere medewerkers’, aldus Martijn Lukaart van Odd.Bot.

‘Met het bouwen van de Weed Whacker robot willen wij een aantrekkelijk, betaalbaar en duurzaam alternatief bieden voor de potentieel schadelijke chemische herbiciden en het intensieve handenarbeid in de organische landbouw.’

De livestream van Odd.Bot is te volgen via Zoom, klik hier voor meer informatie.

Terug