Geboren als zoon van een militair die een paar jaar in Duitsland was gelegerd, ben ik opgegroeid in Friesland en heb ik Internationale Betrekkingen gestudeerd in Groningen. Na korte tussenstops in Genève, Tel Aviv en Amsterdam ben ik in Den Haag terechtgekomen, waar ik 7 jaar werkte bij het ministerie van Economische Zaken op het gebied van exportbevordering.

In 2005 ben ik met mijn vrouw en een dochter van 6 maanden naar Boston verhuisd, waar ik directeur werd van het kantoor van het Netherlands Foreign Investment Agency. In Amerika kregen we nog een dochter en een zoon. Vijf jaar later verruilden we Boston voor Dubai, waar ik directeur werd van de kantoren in de Golfregio, Turkije, Israel en Zuid-Afrika. Na vijf jaar woestijn besloten we weer terug te keren naar Nederland waar ik directeur en bestuurder werd van de Economic Board Groningen, een economisch investeringsprogramma voor ondernemers in het aardbevingsgebied.

Mijn vrouw exporteert sportpaarden en haalt buitenlandse toeristen naar de Wadden. We wonen in een oud dorpsschooltje in Zuidwest Groningen, waar ik mijn vrije tijd vooral besteed aan reizen, lezen en hardlopen.

Terug