Voor het project Duurzaam Bokjesvlees heeft projectleider Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, een cheque ter waarde van €7.500 in ontvangst mogen nemen vanuit het coöperatiefonds van Rabobank Flevoland. Deze cheque is ingezet om onderzoek te verrichten naar de mogelijkheden om vraag en aanbod van bokjesvlees beter op elkaar af te stemmen, met als doel om een grotere afzetmarkt te creëren voor de (bestaande) producten van bokjesvlees. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Slow Food Youth Network (SFYN).

Voor het produceren van geitenmelk en geitenkaas worden er jaarlijks zo’n 130.000 geiten geboren. De helft daarvan zijn bokjes die geen waarde hebben, omdat zij geen melk produceren. Ondanks dat bokjesvlees zeer smaakvol en gezond is, wordt deze delicatesse in Nederland nog niet veel gegeten. Boeren hebben om deze reden geen andere keuze dan de jonge bokjes te termineren. Voor deze verspilling moest een oplossing komen.

Er wordt door SFYN onderzoek verricht naar manieren om dit probleem op te lossen. Als maatschappelijk betrokken bank helpt Rabobank graag mensen en organisaties bij het verwezenlijken van ambities. Uit het fonds van Rabobank Flevoland is er een bedrag van €7500,- gedoneerd voor dit onderzoek dat wordt uitgevoerd wordt door SFYN. De overige 50% van het onderzoek wordt gefinancierd door de Flevo Campus Almere. Ook de Aeres Hogeschool houdt zich bezig met het onderzoek en werkt aan oplossingen voor de geitenboer van de toekomst.

Voor meer informatie over het project Duurzaam Bokjesvlees: www.vooruitmetdegeitenbok.nl

Terug