Femke Rientsma nieuwe voorzitter Win4All - Horizon Flevoland

Femke Rientsma nieuwe voorzitter Win4All

Win4All heeft een nieuwe voorzitter: Femke Rientsma. In de afgelopen periode stond de Board van Win4All onder voorzitterschap van de Gedeputeerde van de Provincie Flevoland. Met de opstartfase achter de rug en met de komst van Femke als onafhankelijke voorzitter is er een nieuwe fase aangebroken voor Win4All. Een fase die in het teken staat van ‘doen’ en het zetten van concrete stappen.

De nieuwe voorzitter is weliswaar niet geboren maar wel getogen in Lelystad. Mr. Femke Rientsma heeft een brede internationale achtergrond in de financiële sector. Ze begon haar carrière in het internationale bankwezen. Na een executive program aan Stern University in New York gevolgd te hebben, werkte zij op de corporate development afdeling van de Deutsche Bank in Frankfurt. Na zes jaar stapte zij over als Director bij de Westdeutsche Landesbank in Londen, waar ze werkte als Business Manager van de Global Head Corporate Finance, met focus op interne herstructureringen. Na twaalf jaar in het buitenland gewerkt te hebben werd Femke, vanwege haar ervaring in financiële en strategische vraagstukken, lid van de directie van één van de eerste geprivatiseerde ziekenhuizen in Nederland. Haar passie voor het recht deed haar uiteindelijk beslissen de overstap naar de advocatuur te maken. Femke is inmiddels zelfstandig advocaat en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht.

“In Flevoland heerste altijd al een instelling van maakbaarheid en dat heeft mij als mens erg gevormd; wanneer ik iets echt graag wil dan ga ik ervoor. Deze instelling heeft mij bij mijn diverse functies erg geholpen. Ik kijk er dan ook naar uit mijn ervaringen en enthousiasme in te mogen zetten voor Win4All’, aldus de nieuwe voorzitter Femke Rientsma.

Gedeputeerde Jan Nico Appelman is blij met zijn opvolger. “Het indrukwekkende CV in combinatie met de gedrevenheid om iets voor Flevoland te betekenen maakt dat ik vol vertrouwen het voorzitterschap van Win4All over draag aan Femke Rientsma.”

Win4All
Win4All is een gezamenlijk en gedragen initiatief van bedrijfsleven, onderwijs en overheden in Flevoland. Samen worden kansen geïdentificeerd voor economische groei en wordt er gebouwd aan optimale omstandigheden om deze te verzilveren. In de rol van voorzitter zal Femke optreden als boegbeeld van het programma. Ze daagt uit, verbindt partners en jaagt samenwerking aan. Daarnaast ziet ze toe op blijvende vernieuwing van het programma, zodat het blijft voorzien in de ambities van de partners. Als voorzitter bewaakt ze samen met het supportteam de balans in het programma over de verschillende deelgebieden en de partners.