Met plaats vier is de regio Almere-Lelystad-Zeewolde benoemd tot de absolute runner up in de Logistieke Hotspot verkiezing 2019 van het Vakblad Logistiek. Een stijging van maar liefst 8 plaatsen in de landelijke ranglijst ten opzichte van vorig jaar.

Voor het bepalen van de ranking van de 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland hebben de 34 experts (logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers), de diverse regio’s middels een anonieme online enquete vergeleken aan de hand van zes criteria:

Beschikbaarheid van geschikt personee
Beschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte panden
Medewerking van overheid/gemeenten
Inzetbaarheid en motivatie van medewerkers
Aanwezigheid van goede infrastructuur
Bereikbaarheid van logistieke knooppunten

De regio scoort met name goed op beschikbaarheid van personeel en bouwgrond en ligt ook nog eens centraal en (multimodaal) ontsloten.

Voor Rob Verhoeff, directeur van Lelystad Airport Businesspark, kwam de goede uitslag niet als een totale verrassing. De afgelopen jaren is de regio zich steeds meer gaan profileren op het gebied van Logistiek. De logistieke sector kent wereldwijd een grote groei en onze regio heeft veel te bieden qua bereikbaarheid, beschikbare ruimte en de arbeidsmarkt.

Volgens Âne Papma, Investment Manager bij Horizon, is de regio de afgelopen jaren dan ook succesvol gebleken in het aantrekken van nieuwe bedrijven. Zo wist Inditex (moederbedrijf van Zara) zich afgelopen jaar te vestigen in Lelystad en vestigde PostNL zich in Almere en VSH ( Industries) in Zeewolde. De samenwerking in de regio is volgens Papma dan ook essentieel voor verder succes.

Dit was voor Horizon, de nieuwe ontwikkelingsmaatschappij in de provincie Flevoland, de reden om een Foreign investment manager op logistiek aan te trekken. Voor deze functie is per 1 april Pieter de Boer gestart, vanuit zijn opgedane ervaring bij VNO-NCW Midden en de EVD heeft hij kennis van de zowel logistiek als internationalisering.

Terug