Flevoland is populair bij Britse bedrijven die na de Brexit een vestiging op het vasteland van Europa willen. Volgens de Flevolandse ontwikkelingsmaatschappij Horizon hebben al tientallen bedrijven interesse getoond in de provincie. Een vestiging binnen de EU is handig om handel te drijven met de rest van Europa.

In Flevoland is nog relatief veel ruimte als je het vergelijkt met de rest van Nederland en het de provincie ligt gunstig, zegt Pieter de Boer van Horizon Flevoland. “Voor buitenlandse bedrijven is Flevoland zo goed als de Randstad, dus dat is een pluspunt.”

Ook de goede bereikbaarheid over de weg en het water is aantrekkelijk. “Daarnaast spreekt de arbeidsmarkt in Flevoland bedrijven aan. Het is weliswaar overal moeilijk om aan personeel te komen, maar in onze provincie is dat net iets makkelijker”, aldus De Boer.

Logistiek & Agro-Food
Bedrijven in de logistieke sector laten hun oog op Flevoland vallen. “Die bedrijfstak groeit. Door corona worden er veel meer pakketten verstuurd en kopen mensen meer bij online-winkels.” Ook op het gebied van agrofood valt Flevoland op bij Britse bedrijven. Agrofood is eigenlijk alles wat met voedsel te maken heeft. “Flevoland heeft relatief veel bedrijven in die sector en dat trekt andere bedrijven aan”, vertelt De Boer.

Welke bedrijven precies naar Flevoland willen komen, wil De Boer niet zeggen. “Tussen interesse en het hier zich daadwerkelijk vestigen, zit een groot verschil. Namen van bedrijven noem ik niet.”

Bron: Omroep Flevoland

Terug