Op 30 september rijden Flevolandse ondernemers de provincie door om in drie gemeenten kennis, inspiratie en enthousiasme op te doen voor de volgende stap in hun ondernemersreis. Dit unieke zakelijke event wordt georganiseerd door Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland.

De corona crisis was voor veel ondernemers een onverwachte afslag in hun ondernemersreis. Met dit event is het tijd voor de volgende stip aan de horizon, on the road again. Naast het opdoen van kennis en verkrijgen van handvatten wordt tijdens dit event ook bewustwording gecreëerd over de geschiedenis, kansen en mogelijkheden van Flevoland en wordt de poldermentaliteit en trots om Flevolandse ondernemer te zijn benadrukt.

Inspirerende sprekers en actuele onderwerpen
Er zijn twee routes uitgestippeld die deelnemers van het plenaire gedeelte naar drie deelsessies op locatie leiden. Tijdens het plenaire gedeelte zal o.a. econoom en journalist Mathijs Bouman als hoofdspreker de Nederlandse en Flevolandse economie naast en over elkaar leggen om inzicht te geven in de sterktes en zwaktes van de regionale economie en het lokale bedrijfsleven.

De deelsessies gaan over actuele onderwerpen zoals circulariteit, export, innovatie, samenwerking en ondernemen na corona. Aangezien niet alleen de bestemming maar ook de weg er naar toe belangrijk is kunnen deelnemers onderweg luisteren naar podcasts, deelnemen aan opdrachten en hun goodiebag vullen.

Coronaproof en digitaal instappen
Door de keuze voor een roadtrip kan het event altijd doorgaan, ondanks de veranderende maatregelen. Digitaal instappen en live mee te rijden met een van de fysieke deelnemers behoort ook tot de mogelijkheden. “Onderweg” kan er geluisterd worden naar de podcasts en korte filmpjes bekeken worden over de geschiedenis van Flevoland.

Verbinden en netwerken
De unieke vorm van dit zakelijke event biedt ondernemers ook de kans om een kijkje in de kofferbak te nemen bij collega’s uit andere gemeenten. Zo worden ze tijdens het event niet alleen met de provincie maar ook met elkaar verbonden.

Rij mee met Horizon-app
Speciaal voor dit event is de ‘Rij mee met Horizon-app’ ontwikkeld. In deze app zijn alle routes en deelsessies terug te vinden in een interactieve kaart en kunnen deelnemende ondernemers met elkaar netwerken door middel van de matching en chat functies.

Kijk voor meer informatie en om mee te rijden op horizonflevolandevents.nl

Terug