Fondsen - Horizon Flevoland

Fondsen

In tegenstelling tot een subsidie is er bij een fonds altijd sprake van een (achtergestelde of converteerbare) lening of een combinatie van een lening en aandelenkapitaal. Bij een lening moet er rente worden betaald en worden afgelost. Indien er sprake is van aandelenkapitaal dan krijgen we via een minderheidsbelang zeggenschap in je bedrijf. De financiering en/of deelneming wordt altijd verstrekt vanuit een van de fondsen die Horizon beheert.

De voorwaarden zijn per fonds verschillend. Deze worden duidelijk aangegeven bij het betreffende fonds.

Een aantal voorbeelden

 • Je wilt bewijzen dat je innovatieve idee of product echt werkt en succesvol kan zijn. Dit wil je doen door middel van een zogenaamde proof-of-concept.
 • Je hebt een vernieuwend product ontwikkeld en genereert al omzet. Je wilt opschalen of je product verder ontwikkelen.
 • Je wilt verder groeien met je bedrijf

De verschillende fondsen
Heb je een concept en wil je aantonen dat het werkt, dan zou het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds) jou hiermee kunnen helpen. Als je een technische innovatie hebt en wilt opschalen, dan zou het Technofonds een optie kunnen zijn. Het MKB Fonds kan geschikt zijn als je op zoek bent naar groeiondersteuning. Het Groeifonds Flevoland biedt jou de mogelijkheid om duurzaam verder te groeien.

Wat jij van ons kunt verwachten hangt af van je financieringsbehoefte. Wij kijken samen met jou naar je ondernemingsplan, je propositie en het verdienmodel. Hierna voeren we een of meerdere gesprekken en geven we je advies. Vervolgens maak je een voorstel en geef je een pitch voor experts.

Naast geld biedt Horizon je ook ondersteuning in je zoektocht naar geld. Het kan zijn dat jouw bedrijf nog niet financierbaar is. Als je hier behoefte aan hebt, adviseren wij jou over het financierbaar maken van je businessplan. We hebben een groot netwerk: van banken en venture capital investeerders tot informals.

Met behulp van de financieringscheck ‘kom ik aanmerking voor financiering?’, kan je erachter komen welk van deze producten het beste bij jouw vraag en behoefte past. Vanzelfsprekend moet je ook aan een aantal voorwaarden voldoen, om voor een van de financieringsvormen in aanmerking te komen.

Wil jij jouw klantvraag en aansluiting op de markt concretiseren?
Je kunt dan deelnemen aan een groeiprogramma! Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Rob Dal.

Investeringscommissie
Voor de beoordeling van financieringsaanvragen voor de verschillende fondsen is er een investeringscommissie. Klik hier voor meer informatie over de leden van de investeringscommissie.

De door Horizon beheerde fondsen

We helpen met onze fondsen al veel bedrijven uit Flevoland in uiteenlopende branches en sectoren. Van een internationaal toonaangevend bedrijf dat 3D en circulair breien op de kaart zet tot een scale-up die met hun wetenschappelijk onderbouwde ‘wellbeing tracker’ stress en burn-out bij medewerkers voorkomt.

Bij Horizon Flevoland beheren we verschillende fondsen. Ieder fonds met een specifiek doel en eigenschappen.

 • Het TMI Proof of Concept (POC) Fonds Flevoland voor het valideren en ontwikkelen van jouw innovatieve idee
 • Het Technofonds Flevoland voor technische vernieuwing, het opschalen en doorontwikkelen van je product/dienst
 • Het MKB Fonds Flevoland en Groeifonds Flevoland voor het (verder) laten groeien van je bedrijf

Doe de check!

Ben jij hier gevestigd?

Ben je bereid om je hier te vestigen?

Ben je actief in de volgende sectoren?

 • primaire landbouw
 • primaire bouw
 • (detail)handel
 • vastgoed
 • financiële dienstverlening
 • horeca

Wat is jouw financieringsvraag?

Waarvoor heb jij financiering nodig?

Heb jij een businessplan?

Als jij niet gevestigd bent in Flevoland en jij jouw onderneming ook niet in Flevoland wil vestigen, dan kan Horizon als regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland jou geen financiering verstrekken. Je kunt hiervoor wel contact opnemen met de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de regio waar jij gevestigd bent of je wil vestigen. Zie daarvoor onderstaande lijst:

 • De BOM is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Brabant
 • Oost NL is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Gelderland en Overijssel
 • InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland
 • LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Limburg
 • De NOM is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Drenthe, Friesland en Groningen
 • Impuls Zeeland is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zeeland
 • ROM Utrecht Region is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Utrecht

Horizon Flevoland financiert deze sectoren niet, maar wij denken graag met jou mee over financieringsmogelijkheden bij andere organisaties. Hiervoor kun je contact opnemen met onze MKB Accountmanager Rob.

E-mail: rob@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 28 43 55 25

Als jouw financieringsvraag lager is dan € 50.000 dan kom je helaas niet in aanmerking voor een financiering vanuit een van onze fondsen. Eventueel kom je wel in aanmerking voor de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland. Heb jij hier interesse in? Hiervoor kun je contact opnemen met onze MKB Accountmanager Rob.

E-mail: rob@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 28 43 55 25

Om een financieringsaanvraag te doen voor een van onze fondsen is het belangrijk dat jij een businessplan hebt. Als dit niet het geval is, dan denken wij graag met jou mee over de mogelijkheden. Zo zou je bijvoorbeeld een aanvraag kunnen doen voor de Voucherregeling Ondernemerschap Flevolandvoor hulp bij het maken van een businessplan. Heb jij hier interesse in? Dan kun je contact opnemen met onze MKB Accountmanager Rob.

E-mail: rob@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 28 43 55 25

Goed om te horen dat je al een businessplan hebt! Onze investment managers Eric en Inge komen graag met jou in contact om meer te horen over jouw financieringsvraag.


E-mail: inge@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 53 15 07 52


E-mail: eric@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 21 89 14 56

Onze fondsen richten zich met name op de financiering van ontwikkeling, innovatie en opschalen. We gaan graag met jou in gesprek om te kijken op welke manier we jou wel kunnen helpen, hiervoor kun je contact opnemen met onze MKB Accountmanager Rob.

E-mail: rob@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 28 43 55 25

Ik wil een aanvraag doen voor het POC, MKB, Techno of Groeifonds

  Naam onderneming*

  Contactpersoon

  Je e-mailadres*

  Telefoonnummer werk*

  Telefoonnummer werk

  Adres*

  Vestigingsplaats*

  Inschrijfnummer KvK*

  Websiteadres

  Hoe heb jij ons gevonden?*

  Onderwerp*

  Bericht

  Om je aanvraag in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag het bijbehorende businessplan/ondernemersplan/pitchdeck inclusief financiële gegevens (denk aan begroting, meerjarenprognose, financieringsbehoefte).

  1. bestand uploaden

  2. bestand uploaden

  3. bestand uploaden

  4. bestand uploaden

  5. bestand uploaden