Groeifonds Flevoland - Horizon Flevoland

Groeifonds Flevoland

Het Groeifonds biedt jou de mogelijkheid om duurzaam verder te groeien


Wat is het Groeifonds?

Met een financiering uit het Groeifonds ondersteunen wij jou als snel groeiende onderneming. Wij investeren in bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzaamheid, klimaat, energie, circulariteit, slimme mobiliteit en voedsel. Dat doen we nooit alleen, maar altijd samen met andere private investeerders.


Kenmerken van het Groeifonds

  • Voor (snel) groeiende bedrijven die in Flevoland gevestigd zijn of zich hier willen vestigen
  • In de sectoren: Agro & Food, Biobased Technology, Chemie, Circulaire economie, Creatieve Industrie, Energie, High Tech Systems & Materials, Innovatieve Maakindustrie, Life Sciences & Health, Logistiek, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen Water en Crossovers met genoemde sectoren
  • Focus op product of de technologie in TRL Fase 8 of hoger
  • Investeringen tussen de €50.000 en €1.000.000 in de vorm van aandelenkapitaal en/of (converteerbare) leningen
  • Maximaal 50% van de totale financieringsbehoefte


Horizon Flevoland als investeerder

Als regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland zetten wij ons in om ondernemers te laten groeien en tegelijkertijd maatschappelijke opgaven te realiseren. Als investeerder staan we naast jou en ondersteunen we je met onze kennis en netwerk.

In totaal is € 16 miljoen beschikbaar gesteld door de Provincie Flevoland en de Nederlandse Rijksoverheid. De regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland voert de directie over het fonds.

Klaar om jouw groeipotentieel alle ruimte te geven?

Stuur ons dan jouw ondernemingsplan toe! Wij gaan ons verdiepen in jouw bedrijf en laten jou weten of je in aanmerking komt.

Investeringscommissie

Voor de beoordeling van financieringsaanvragen voor de verschillende fondsen zijn investeringscommissie ingesteld. Klik hier voor meer informatie over de leden van de investeringscommissie.

Downloads

DEZE BEDRIJVEN HEBBEN GEBRUIK GEMAAKT VAN ONZE FONDSEN

Bekijk hier in welke bedrijven we vanuit onze fondsen geïnvesteerd hebben