Collins Aerospace heeft de overname van het Almeerse Dutch Thermoplastic Components (DTC) aangekondigd, een leider in het ontwikkelen en produceren van thermoplastische composiet onderdelen. Met deze overname zal Collins het gebruik van geavanceerde thermoplastic componenten uitbreiden om vliegtuigen lichter te maken en daarmee het gebruik van brandstof te verminderen.

Thermoplastische onderdelen kunnen in een paar minuten geproduceerd worden en het proces is makkelijk te automatiseren. Dit maakt thermoplastics het ideale materiaal voor snelle vliegtuigproductie. Thermoplastics zijn lichter dan conventionele vliegtuigmaterialen en er zijn minder bevestigingsmiddelen nodig waardoor het gewicht verder verminderd wordt en er minder onderhoud nodig is.

“Deze overname benadrukt onze toewijding om geavanceerde materialen en processen in te zetten om gehoor te geven aan belangrijke vraagstukken van onze klanten: het verminderen van gewicht om brandstofverbruik te reduceren, betrouwbaarheid vergroten en duurzame oplossingen inzetten voor de gehele levenscyclus van het product,” aldus Marc Duvall, president van Aerostructures bij Collins Aerospace. “Als we naar de toekomst kijken zien we kansen om thermoplastische composiet technologie in te zetten voor onderdelen van vliegtuigen waarvan dat eerder niet mogelijk was.”

“DTC begon in 1998 met de productie van landingsvleugelkleppen (flaps) voor de Dormier 328 en tegenwoordig produceren we meer dan 2.000 unieke onderdelen voor meer dan tien commerciële en zakelijke luchtvaart platformen,” aldus David Manten, managing director bij DTC. “Met deze overname voegen we een nieuw hoofdstuk toe aan ons verhaal. Ons team van gedreven en vaardige experts zijn allemaal verheugd om deel van de Collins familie uit te gaan maken en de kans om onze technologie, kennis en ervaring te vergroten voor nieuwe en nog uitdagender projecten die zullen bijdragen aan de vormgeving van de toekomst van de commerciële luchtvaart.”

Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, is sinds 2009 betrokken bij DTC. Horizon beheert een aantal fondsen waarmee zij investeert in start-ups, scale-ups en innovatief MKB, ondernemingen die maatschappelijke impact willen maken en ambitie hebben om te groeien. ‘Wij zijn trots dat Horizon, in dit geval met een investering door Technofonds Flevoland, een mooie bijdrage heeft kunnen leveren aan de ontwikkeling van DTC als technologisch innovatieve onderneming. Voor Flevoland betekent deze overname een versterking van hoogwaardige werkgelegenheid voor de lange termijn’, aldus Ger de Bruin, teamleider Capital bij Horizon Flevoland.

Over Collins Aerospace
Collins Aerospace, een onderdeel van Raytheon Technologies Corp., is een leidende onderneming in technologisch geavanceerde en intelligente oplossingen voor de wereldwijde luchtvaart- en defensie-industrie. Collins Aerospace heeft de uitgebreide mogelijkheden, een omvangrijke portfolio en brede expertise om de grootste uitdagingen van klanten op te lossen en om te voldoen aan de eisen van de snel ontwikkelende wereldwijde markt. Kijk voor meer informatie op CollinsAerospace.com.

Terug