Horizon is sinds kort partner van Het Flevo-landschap. Het Flevo-landschap maakt zich sterk voor de ontwikkeling van de Flevolandse natuur. Voor nu en de toekomst. Behoud van historisch waardevol erfgoed en de schoonheid van het Flevolandse landschap.

De bedrijven die Horizon ondersteunt willen de provincie een stukje beter maken en wij vinden het belangrijk dat deze ondernemingen ook betrokken zijn bij de regio. Het is voor hen een grote uitdaging om personeel te vinden. Dat betekent dat we ervoor moeten zorgen dat Flevoland niet alleen een provincie is waar je goed kunt ondernemen, maar ook een provincie waar je prettig kunt wonen. Dan is een fijne leefomgeving erg belangrijk. Het Flevo-landschap speelt een grote rol in het nóg mooier maken van onze provincie en in het onderhouden en behouden van de natuur. Op deze manier kun je hier niet alleen ondernemen, maar ook genieten en recreëren.

Dit is voor ons een belangrijke reden om Het Flevo-landschap te ondersteunen en veel bedrijven te betrekken bij de missie van onze nieuwe partner.

Wat doet het Flevo-landschap?
‘Wij zorgen voor natuur dichtbij.’ Dat is het motto van Het Flevo-landschap.

Het Flevo-landschap beschermt meer dan 5.100 hectare natuur in de provincie Flevoland. Talloze planten en dieren hebben hun thuis in deze gebieden. De meeste natuurgebieden zijn vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers. Een klein aantal gebieden is exclusief voor de natuur zelf, daar vinden planten en dieren hun rust.

Al sinds 1986 zorgen de medewerkers en vrijwilligers voor het beheer van natuur en erfgoed en het behoud van waardevolle gebieden en biodiversiteit. Ze kopen natuurgebieden en erfgoed aan waarmee deze veilig worden gesteld voor de toekomst. De stichting beheert momenteel meer dan 50 gebieden verspreid door de hele provincie en zij maken zich sterk voor meer en betere natuur.

De organisatie is zeer actief met het organiseren van diverse activiteiten zodat iedereen kan zien hoeveel moois de natuurgebieden in onze provincie te bieden hebben. Neem deel aan mooie wandelingen, interessante excursies en leuke speurtochten!

De natuur is mooi in ieder seizoen. Laten we hier allemaal meer van genieten en samen bijdragen aan een nog groenere toekomst.

 

Terug