Het MKB Fonds Flevoland en de Stichting Energietransitie Utrecht (SETU) hebben eind juni met succes hun minderheidsbelang in Stoov® verkocht aan Nederlands Merkgoed. Horizon Flevoland is beheerder van het MKB Fonds Flevoland. Stoov®, producent van warmtekussens en -dekens, heeft met behulp van de financiering van de fondsen de laatste twee jaar een enorme groei doorgemaakt. Het bedrijf gaat nu een volgende fase in.

Stoov® is een merk van Nederlandse bodem dat warmtekussens en –dekens produceert en vermarkt. De producten vormen het duurzame alternatief voor de traditionele terrasverwarmers. Founder Teun van Leijsen richtte Stoov® op in 2005 en kreeg in 2018 steun van het MKB Fonds Flevoland, dat een deelneming kreeg in het bedrijf. Een aantal jaar eerder had de Stichting Energietransitie Utrecht (SETU) ook al een belang genomen.

Werkgelegenheid Flevoland
Mede dankzij beide aandeelhouders groeide Stoov® uit tot een Europees succes met een jaarlijkse omzet van enkele miljoenen euro’s. Van Leijsen levert met zijn bedrijf niet alleen een positieve bijdrage aan de vermindering van gasverbruik maar ook aan de werkgelegenheid in Flevoland, waar de distributie van zijn producten plaatsvindt. Voor Stoov® breekt nu een nieuwe fase aan met mooie kansen. Het feit dat terrasverwarmers en heaters om duurzaamheids-redenen steeds meer ter discussie staan, speelt daarbij een belangrijke rol.

Volgende stap
“Stoov® is nog lang niet uitgegroeid en Van Leijsens ambitie is groot,” aldus Eric Bos Waaldijk van Horizon Flevoland. “We kijken terug op mooie, vruchtbare jaren met Stoov en een zeer prettige samenwerking. Het team achter Stoov heeft een buitengewone prestatie geleverd en heeft, mede dankzij de door Horizon Flevoland en SETU verstrekte financiering, een solide basis gelegd voor verdere groei. Het bedrijf is het bewijs dat Flevoland de provincie is van vooruitgang, innovatie en groei, waar alle ruimte is voor pioniers.”

https://nl.stoov.com

Terug