Trade and Innovate NL, het landelijk netwerk van publieke organisaties dat zich inzet voor de internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven, is vandaag uitgebreid met de 12e partner, de regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland.

Horizon Flevoland zet zich in om ondernemers te laten groeien en tegelijkertijd maatschappelijke opgaven te realiseren. Als partner van Trade and Innovate NL draagt Horizon Flevoland bij aan de gezamenlijke kracht van het netwerk, om Flevolandse en Nederlandse ondernemers nog beter te ondersteunen in hun internationale ambities.

Flevoland, een geboren exportprovincie
Sinds het ontstaan van de provincie speelt export een belangrijke rol in de Flevolandse economie. Voorbeelden hiervan zijn de sterke opbrengst van de akkerbouw in de polder, de wereldberoemde visserij op Urk en de aan Amsterdam grenzende hightech sector. Flevolandse bedrijven en producten zijn overal ter wereld te vinden. Vanaf de multimodale Flevokust Haven vindt zowel import als export van goederen van en naar de grote (zee)havens plaats.

Marco Smit, directeur Horizon Flevoland: Horizon Flevoland is trots en blij om officieel deel uit te maken van Trade and Innovate NL. Hierdoor kunnen we Flevolandse MKB-ondernemers nog beter ondersteunen bij het vergroten van hun kansen in het buitenland. Uiteindelijk leidt verdere internationalisering van ons bedrijfsleven tot een versterking van het ondernemingsklimaat in Flevoland. En daar staan wij voor.

Belang Trade and Innovate NL
Nederlandse bedrijven worden getroffen door COVID-19 en de concurrentie met opkomende economieën neemt toe. Trade and Innovate NL zet zich dagelijks in voor de internationalisering van het Nederlandse bedrijfsleven, die juist in deze tijd van belang is. Door samen te werken versterkt Nederland zijn positie in het buitenland.

Alleen door samen te innoveren kunnen we Nederland door deze crisis helpen. Doordat Rijk en regio de handen ineenslaan, kunnen we gerichte actie ondernemen om ondernemers hierin te ondersteunen,zegt Annette Wijering van RVO. Vandaag hebben we in Flevoland een belangrijke stap gezet; met de ondertekening van het convenant door Horizon Flevoland is het netwerk van Trade and Innovate NL nu overal in Nederland actief.

Samen sterker
Trade and Innovate NL organiseert (digitale) evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Deelnemende partijen zijn Amsterdam Trade & Innovate, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Brainport Development, Horizon Flevoland, InnovationQuarter, NV Economische Impuls Zeeland (Impuls), Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering (LIOF), de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), de Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland NV (Oost NL), Rotterdam Partners, Utrecht Region en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken en Klimaat.

Meer informatie over Trade and Innovate NL vindt u hier.

Terug