Op 1 september verwelkomen wij Ties Elzinga als onze nieuwe teamleider international. Momenteel is Ties werkzaam als executive director van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA)-team in London. Zij ondersteunen bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland bij het opzetten, of uitbreiden van bestaande, activiteiten in Nederland.

Na zijn studie Economische Geografie is Ties aan de slag gegaan als consultant bij Buck Consultants International, waar hij voornamelijk betrokken was bij internationale locatie selectieprojecten voor multinationals en marketingstrategieën voor regio’s. Als Business Development Manager bij Rotterdam Investment Agency was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de markten in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en India om buitenlandse investeringen naar regio Rotterdam aan te trekken.

Van London naar Flevoland
‘Ik zie enorm uit naar de nieuwe uitdaging. De provincie is een visitekaartje van Nederland en laat zien waar we met z’n allen voor staan. Jong, innovatief en vooruitstrevend. De mensen in Flevoland hebben een doenersmentaliteit, maar zijn ook ‘down to earth’ en nuchter. Daarnaast en bovenal is er bij Horizon een fantastisch, goed en enthousiast team waarbij ik me tijdens de gesprekken meteen welkom en thuis voelde, dus de keuze was snel gemaakt!’, aldus Ties.

‘De komende tijd hoop ik de internationale uitstraling van Flevoland te kunnen versterken en de provincie samen met het team in het binnen- en buitenland verder op de kaart te kunnen zetten. We willen onze ondernemers helpen stappen te zetten in het buitenland en de economie verder versterken met het aantrekken van internationale investeerders’.

Afdeling International
Flevoland is de provincie van de vooruitgang. De provincie waar ruimte is om te pionieren, waar ondernemers hun dromen najagen en boven zichzelf uitstijgen. In Flevoland kunnen ondernemers groeien: in tijd en ruimte maar ook mentaal en fysiek. Ondernemers innoveren, groeien en verleggen grenzen. Daar past een ontwikkelingsmaatschappij bij die hetzelfde durft te doen.

Horizon werkt al geruime tijd aan de realisatie van deze ambitie; onder andere door het aantrekken van buitenlandse bedrijven en het ondersteunen van Flevolandse bedrijven die internationaal willen zakendoen. Wij doen dit onder andere als partner van Invest in Holland, Trade and Innovate NL en het Enterprise Europe Network.

Terug