Deze week startte onze nieuwe podcastserie. In deze serie gaat gastheer Marco Smit samen met de vaste tafelgasten, Marcia Richardson en Tom Lansink, in gesprek met ondernemers over actuele onderwerpen die ondernemend Flevoland bezighouden. Door deze onderwerpen vanuit verschillende standpunten te bespreken nemen we de luisteraar mee in de discussie. Met wie ben je het eens? En verandert jouw initiële standpunt of wordt deze juist versterkt door wat je hoort? Onder #watvindtflevoland horen we graag jullie meningen en zetten we het gesprek verder op onze sociale media.

Vroege vogels
‘Overdag wordt gewerkt’ dus iedereen stond al vroeg in de startblokken voor de allereerste opname van onze podcast. De chemie tussen het vaste panel klopt aan alle kanten waardoor het gesprek al direct op gang kwam. Na een kop koffie, een korte technische check en het ontvangst van onze eerste gast Martijn Groot, startte de opname en begon Marco met een korte introductie. Hierna kwam iedereen aan het woord en ontstond er een goed gesprek. Tom en Marcia waren erg geïnteresseerd in het verhaal van Martijn en namen uiteraard hun eigen ervaringen en meningen mee in de vragen en anekdotes die volgden.

‘Ondernemen tijdens en na corona: alleen bedreigingen of zijn er ook kansen?’
Het is een onderwerp waar iedere ondernemer een mening over heeft. Wat vooral interessant was aan dit gesprek waren de uiteenlopende ervaringen. Van ‘We gaan kijken waar de wereld wél behoefte aan heeft’ en ‘Er waren ook bedrijven die even lamgeslagen waren’ naar ‘Het werk ging gewoon door’.

Iedereen heeft een eigen weg bewandeld en moest in veel gevallen kritisch naar hun eigen onderneming kijken. Met de nodige fouten, ervaringen en een frisse blik naar de toekomst wordt er nu vooral gekeken naar de kansen die de afgelopen anderhalf jaar zijn ontstaan en gecreëerd.

Het nieuwe normaal
Hoe wordt nu het nieuwe normaal gezien? Gaan jouw werknemers weer massaal naar kantoor of kiezen de meeste voor een mix van thuis en op kantoor werken? Wil je weer terug naar hoe het was of zeg je net als Martijn, ‘zoals het nu is, dat vinden we een fijne balans’. En hoe zien we de toekomst voor de mkb’ers in Flevoland?

Benieuwd naar de podcast?

Wil je meer weten over de sprekers, kijk dan op onze podcast pagina.

De hele aflevering luister je hier.

 

 

 

Terug