Ik zoek advies - Horizon Flevoland

Ik zoek advies

Flevoland geeft je de ruimte om te pionieren, dromen na te jagen en boven jezelf uit te stijgen. Als ondernemer verleg je constant grenzen. Hierbij kan het nuttig zijn om een partij te hebben die kritische vragen stelt, meedenkt en je verwijst naar experts die exact de kennis en ervaring hebben waar je naar op zoek bent. Wij kunnen deze partij voor jou zijn.

Horizon ondersteunt MKB-ondernemers die bezig zijn met innovatie, groei en het verleggen van grenzen. Dit doen we onder andere door:

  • Het delen van marktinformatie
  • Geven van bedrijfskundig advies
  • Mee te denken over marktintroducties
  • Het zoeken naar beschikbare subsidies
  • Je in contact te brengen met experts

Sectoren waar we ons op richten

1700515083641 (1)

Energie

“Ik kom graag in contact met ondernemers die hun productieprocessen willen verduurzamen.
Bijvoorbeeld door innovaties toe te passen waardoor er minder energie gebruikt hoeft te worden.”

horizon_ppp_052021-9508(1)

High Tech Systems and Materials (HTSM)

“Ondernemers kunnen met mij contact opnemen voor o.a. hulp bij slimmer produceren in de maakindustrie. Houd jij je bezig met robotica en digitalisering? Dan kom ik graag met jou in contact!”

horizon_ppp092021_1050

Circulaire economie

“Ik kom graag met ondernemers in contact die zich bezighouden met het recyclen en upcyclen van reststoffen uit de industrie tot waardevolle nieuwe producten.”

horizon_ppp_072023-1042

Agro & Food

“Ondernemers kunnen met mij contact opnemen voor informatie over het programma Landbouw Meerdere Smaken en de verschillende proeftuinen in Flevoland. Houd je je bezig met de korte keten, precisielandbouw, kringlooplandbouw en natuur inclusief? Of ga je aan de slag met een nieuwe smaak? Dan kom ik graag met je in gesprek.”

Programma’s

Business Innovation Program Food
Het BIPF ondersteunt startups èn bestaande MKB-bedrijven, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. Binnen 10 modules krijg je antwoorden op belangrijke vragen die uiteindelijk jouw basis zullen vormen voor een gezonde businesscase. Al meer dan 50 bedrijven hebben reeds met succes deelgenomen aan het programma. Deelnemers zijn divers, denk hierbij aan land-en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners en vele anderen.

Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen
Het Acceleratieprogramma Toekomstbestendig Bouwen is een unieke kans voor startups en scale-ups in de bouw- en infrasector. Ben jij bezig met innovaties op het gebied van biobased en/of circulair bouwen of datagedreven beheer en onderhoud van infrastructuur? Dan mag je dit programma niet missen!

  • – Heb jij een innovatief product ontwikkeld, maar vraag je je af hoe de markt op een effectieve manier te betreden? Dan is het fase 1 programma voor jou!
  • – Heb jij een innovatief product of dienst ontwikkeld, ben je nu klaar bent om op te schalen en wil je je voorbereiden op jouw volgende financieringsronde? Dan is het fase 2 programma voor jou!

Projecten

Landbouw: Meerdere Smaken

In Flevoland werken we aan een agrofoodsector die duurzaam, wendbaar en weerbaar is. We zetten in op gezonde landbouw voor iedereen. Om dit mogelijk te maken verbinden we onderzoek, onderwijs, ondernemers en overheden met elkaar. Landbouw: Meerdere Smaken helpt en ondersteunt partijen in de agrofoodsector om innovaties in de praktijk te testen. Dat gebeurt in proeftuinen. De ondernemers en onderzoekers in deze proeftuinen kunnen de komende jaren rekenen op ondersteuning vanuit Horizon Flevoland bij de verdere ontwikkeling van hun plannen.

Meer weten?
Wil jij meer informatie over Landbouw: Meerdere Smaken en de verschillende proeftuinen in Flevoland? Houd je je bezig met de korte keten, precisielandbouw, kringlooplandbouw en natuur inclusief? Of ga je aan de slag met een nieuwe smaak? Dan gaat Remco  graag met jou in gesprek.

Smart & Sustainable Shipping Flevoland (SSSF)

Vijf maritieme ondernemers gaan de uitdaging aan: een duurzaam schip bouwen. Bomvol slimme technologie. Minder schadelijke stoffen uitstoten en brandstof verbruiken is goed voor het milieu en voor de concurrentiepositie. Daar draait het om in het project Smart & Sustainable Shipping Flevoland (kortweg SSSF).

Samen kom je verder dus wij nodigen maritiem georiënteerde bedrijven en instellingen uit om onderdeel te zijn van de toekomst!

Meer weten?
Wil jij meer informatie over Smart & Sustainable Shipping Flevoland? Neem dan contact op met Arjan.