Investeringscommissie fondsen - Horizon Flevoland

Investeringscommissie fondsen

Voor de beoordeling van financieringsaanvragen voor de fondsen is er een investeringscommissie. Deze commissie bestaat uit externe deskundigen die onafhankelijk onze investeringsvoorstellen beoordelen. Zij beoordelen de kwaliteit en robuustheid van een ondernemingsplan en toetsen of een investering voldoet aan alle voorwaarden van het investeringsreglement. Het advies van de IC speelt een belangrijke rol bij het besluit om financiering te verstrekken aan een onderneming.

Leden Investeringscommissie:

Tom Stefels – voorzitter IC
Tom bezit de vaardigheid en uitgebreide technische kennis om innovatietrajecten te realiseren. Hij weet verschillende disciplines en mensen met elkaar te verbinden waardoor productinnovatie en projectmanagement hem goed liggen. Gedurende 25 jaar als partner bij Beacon ondersteunt en adviseert Tom bedrijven bij het herkennen, ontwikkelen en implementeren van innovaties. Daarnaast is Tom lid van de raad van toezicht van de Stichting Liniebreed Ondernemen, adviseur bij Stabican bv en aandeelhouder en bestuurder van Tri-Q bv.

“Horizon is actief in het ondersteunen van start-ups en doorgroeiende bedrijven. Mijn toegevoegde waarde in de IC is dat ik ervaring heb in wat er nodig is om van een idee tot een succesvolle activiteit te komen, hoe je dat kunt aanpakken, wat en wie je daarvoor nodig hebt en wat de valkuilen kunnen zijn.”

Marcia Richardson-Dusseldorp MBA – IC-lid
Marcia is gespecialiseerd in verandermanagement. Al ruim 23 jaar richt zij zich op het veranderen en verbeteren van bedrijfsprocessen, besturing en samenwerking.  Marcia biedt tools en vaardigheden aan organisaties om verbeterstappen te kunnen zetten. Daarnaast heeft zij veel aandacht voor houding en gedrag van medewerkers en leiders.  Met haar kennis, ervaring en kunde op het gebied van Lean, Agile en NLP helpt Marcia kleine, middelgrote en grote bedrijven vooruit. Naast directeur/eigenaar van Leading Lean bv en Meerwaardemakers bv is Marcia sinds 2019 voorzitter van Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen.

‘Mijn passie en ervaring van ondernemen, wil ik toepassen in de reis van andere (startende) ondernemers. Niet harder, maar slimmer werken. Mijn toegevoegde waarde is mijn praktijkervaring bij het opstarten of verder helpen van startups en doorgroei van bedrijven. Gestructureerd en strategisch benader ik bedrijfsconcepten en investeringsbeslissingen. Naast aandacht voor de financiële component heb ik hierbij vooral oog voor de klant, de medewerker en de ondernemer. Dit draagt uiteindelijk bij aan het succes en de groei van de organisatie’.


Roy Ellenbroek – IC-lid
Roy is ruim 20 jaar actief in het publiek/private domein op het gebied van financiering, maatschappelijk verantwoord ondernemen. CO2-management en de energietransitie. Hij is directeur/eigenaar van SURE Sustainable Returns, waarmee hij managementadvies en projectontwikkeling biedt op het gebied van duurzame energie en lokale energieproductie. Roy was onder andere betrokken bij de ontwikkeling van het huidige Energie Expertisecentrum Flevoland en lid van de investeringscommissie van de Corona-OverbruggingsLening voor ROM Regio Utrecht. Naast zijn affiniteit met het publiek/private domein heeft Roy een technische achtergrond en expertise, bijzonder op het gebied van energie en duurzaamheid

‘Flevoland is voor mij dé provincie waar pionieren in het DNA zit en waar letterlijk en figuurlijk veel ruimte is voor groei en ontwikkeling. Ik ben bijzonder gemotiveerd om als IC-lid samen met de andere leden een bijdrage te leveren aan de succes- en impactvolle inzet van de door Horizon beheerde fondsen’.


Cilia de Cock – IC-lid
Cilia heeft een achtergrond in het financieren van middelgrote bedrijven. Gedurende haar carrière heeft zij in verschillende settings gewerkt aan de ontwikkeling van strategische concepten en samenwerkingen, waarbij ze deze van pionieringsfase naar realisatie en groei heeft geleid. Zo was zij bij ABN AMRO verantwoordelijk voor relatiebeheer en kredietstructurering voor een portefeuille van bedrijven met investeringen tussen de 5 en 250 miljoen euro. In West-Afrika richtte ze een brancheorganisatie voor de cashewsector op en in Nederland  een bedrijf op in high-end event-design. Sinds 2020 werkt Cilia in de duurzame energie. Eerst als business developer bij het Energie Expertisecentrum Flevoland en later in de offshore wind sector bij Vattenfall, waarbij het realiseren van partnerships op het gebied van innovatie, ecologie en circulariteit haar focus had. Vanaf mei 2024 werkt Cilia bij RWE in het Global Partner & Transaction Team aan samenwerkingen met bedrijven voor het vergroenen van hun energiegebruik. Cilia is ook als bestuurslid betrokken bij de Sirtema Stichting, een privaat fonds dat kleine goede doelen ondersteunt.

‘Tijdens mijn werk voor het Energie Expertisecentrum Flevoland van 2020-2022 heb ik Flevoland leren kennen als een plek waar ondernemers handen uit de mouwen steken, en gedreven zijn om te vernieuwen en te innoveren. Ik vind het enorm motiverend om te leren over nieuwe initiatieven en business concepten, en samen met de andere leden vanuit Horizon bij te dragen aan hun verder groei en ontwikkeling’.