Inzights B.V. is een bedrijf dat zich de afgelopen jaren volledig heeft toegelegd op het ontwikkelen van data gedreven diensten. Zij maakt hiervoor gebruik van eigen software die data vanuit verschillende bronnen en formaten met elkaar relateert. Vanuit het kantoor in Almere zijn al diverse succesvolle diensten ontwikkeld, hetzij zelfstandig of met een partner.

Sinds enkele jaren wordt er door de Nederlandse overheid (lokaal en landelijk) en in Europees verband steeds meer data openbaar gemaakt, zo ook parlementaire informatie. Het Flevolandse bedrijf Inzights ziet een belangrijke kans om op basis hiervan aansprekende, relevante diensten te ontwikkelen.

In 2016 lanceerde Inzights BV het nieuwe platform ‘Haagsefeiten.nl’. Haagse Feitenl biedt digitaal toegang tot parlementaire informatie. De website koppelt op een slimme manier openbare bronnen zoals eerstekamer.nl, tweedekamer.nl en officielebekendmaking.nl, én social mediakanalen én nieuws waardoor je razendsnel antwoord krijgt op kwalitatieve en kwantitatieve vragen over dossiers, personen en partijen die in de Kamer actief zijn.

Een must voor professionals die in en rond ‘politiek Den Haag’ werken en snel moeten beschikken over betrouwbare en relevante informatie.

Het bedrijf richt zich in eerste instantie met Haagse Feiten op de landelijke politiek in Nederland. Op termijn komt de dienst ook beschikbaar voor bedrijven en instellingen, professionele gebruikers en burgers.

Meer informatie: www.haagsefeiten.nl

Marcel Henriquez – Inzights BV: ‘We hadden direct een goede klik met Technofonds Flevoland. De communicatie open, helder en eerlijk en we kregen nuttige feedback op ons businessplan, zonder dat de kern werd aangetast. Het traject naar de investering verliep soepel. Haagse Feiten, een dienst voor Parlementaire informatie, is als merk aan het publiek gepresenteerd. Technofonds Flevoland heeft hier uitstekend bij geholpen met extra exposure.’

 

Bekijk welke andere bedrijven gebruik maken van het Technofonds

Terug