Het was een enerverend jaar voor Michael Sluijmer en zijn team. Naast alle werkzaamheden van digital agency Sluijmer Multimedia, werkte het team ook aan de opbouw van een heel nieuw bedrijf: EetSmakelijk. Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland is trots om hier een bijdrage aan te hebben geleverd middels een investering vanuit het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland.

Vrijdag 30 augustus 2019 betreedt EetSmakelijk de markt door middel van een applicatie en verschillende systemen voor horecaondernemers. Het uiteindelijke doel? Eten bestellen eerlijker, beter en gemakkelijker maken, aldus Michael Sluijmer: Eten bestellen wordt helemaal niet meer gezien als een gezellige ervaring, een fijn moment om een lange dag of werkweek mee af te sluiten. Juist die warme gevoelens willen we de consumenten bieden! In het begin hebben we samen met horecaondernemers gekeken naar de problemen en uitdagingen die zij ervaren met huidige bestelapps. Op basis daarvan zijn we heel gericht gaan ontwikkelen.

Het bedrijf heeft zich dan ook een grote missie aangemeten: het samenbrengen van mensen onder het genot van een heerlijke maaltijd. De eerste stap in die missie wordt binnenkort gezet: tijdens de Rode Borrel, het lanceerevenement dat vrijdagavond plaatsvindt, wordt de applicatie beschikbaar op Android en Appletoestellen. Vanaf dat moment kunnen alle consumenten in Lelystad bij het platform bestellen.

De Rode Borrel is voor ons een belangrijke mijlpaal. Het is het moment waarop we, na meer dan een jaar hard werken, de applicatie en de achterliggende systemen lanceren. Het startsein zal gegeven worden door gedeputeerde Jan-Nico Appelman. Daarnaast dient de Rode Borrel ook als een soort kennismakingsavond, waarop de gasten kennis kunnen maken met ons team, onze toekomstvisie en de applicatie, daar waar we nog steeds druk bezig zijn met het aansluiten van nieuwe restaurants.

De uitrol begint in Lelystad, waar inmiddels verschillende restaurants zich al hebben aangesloten. Beginnen in Lelystad is een logische keuze, aldus Michael Sluijmer: We hebben een team dat grotendeels bestaat uit geboren en getogen Lelystedelingen. Daarnaast zijn we zelf gevestigd aan het Havendiep in Lelystad en hadden we hier onze eerste gesprekken met horecaondernemers.Blijft het bij Lelystad? Niet als het aan de eigenaar van EetSmakelijk ligt: We willen er zijn voor alle horecaondernemers in Nederland. Helaas gaat dat niet van de ene op de andere dag. We roepen ondernemers dan ook op om contact met ons op te nemen, zodat we samen met hen kunnen kijken naar toekomstige uitbreidingen en nieuwe regio’s. Zo zijn we inmiddels gestart met kennismakende gesprekken in Almere. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

TMI Proof of Concept Fonds Flevoland
Het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds) wordt beheerd door Horizon en verstrekt financiering aan innovatieve MKB-bedrijven, met groeiambities, die wensen te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten en verkeren in de zogenaamde proof-of-concept fase. Daarvoor is € 13,3 miljoen beschikbaar gesteld door een programma vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, de provincie Flevoland en de Rijksoverheid. Voor meer informatie over het fonds: www.pocfondsflevoland.nl.

Terug