Artificial Intelligence inzetten om juristen tijd te besparen, Bluetick doet het. De legal tech startup verhuist binnenkort haar hoofdkantoor naar Almere om daar met een investering uit het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland haar product te optimaliseren. In Horizon Flevoland hebben we een partner gevonden met wie we de volgende stap kunnen zetten,aldus CEO Koen Aarns.

Koen Aarns is 24 en bijna twee jaar CEO van startup Bluetick. Samen met Kasper Kooijman (27), Thijs Kranenburg (25) en Martijn Keizer (24) ontwikkelt hij een zoekmachine voor advocaten, waarmee zij sneller en intuïtiever jurisprudentie kunnen vinden. Hun bedrijfsnaam hebben ze ontleend aan speurhondenras Bluetick Coonhound, die symbool staat voor hun waardevolle product en als mascotte schittert op hun kantoor.

Startup in sneltreinvaart
De founders van Bluetick stapten in 2019 tijdens hun master Data Science & Entrepreneurship aan de Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch in het ondernemersavontuur. Een jaar later haalden ze een pre-seedinvestering van ruim twee ton op bij venture capitalfirma henQ en studenteninvesteringsfonds ASIF en werden ze verkozen tot jonge ondernemers van 2020 door Sprout.

Samenwerken in Almere
Binnenkort verhuist Bluetick naar Flevoland. Ons hoofdkantoor verplaatst naar Newday Offices, een gloednieuwe co-workspace naast station Almere,vertelt Koen enthousiast. We hopen daar andere startups in dezelfde groeifase te ontmoeten, om ervaringen uit te wisselen.Ook de nabijheid van Hogeschool Windesheim ziet hij als een voordeel. We staan open voor samenwerking met hun studenten.

Onmisbare tool
Met de 400.000 euro investering gaat Bluetick de komende twee jaar haar product verder optimaliseren. In kleine sprints verbeteren we zowel het algoritme als de toepassingsvorm ervan. Nu is het een zoekmachine, maar het zou net zo goed een plugin van een andere tool kunnen zijn,legt Koen uit. Om te onderzoeken hoe de eindgebruiker interacteert met ons product, doen we bovengemiddeld veel aan marktvalidatie. Daarvoor werken we nauw samen met innovatieve advocaten van toonaangevende kantoren om ervoor te zorgen dat Bluetick een onmisbare tool wordt.

Investeren in waardecreatie
Die aanpak past naadloos bij het Proof of Concept Fonds van Horizon Flevoland, dat erop gericht is om meer waarde te creëren vóórdat een product of dienst de markt op gaat. Investment Manager Eric Bos Waaldijk is onder de indruk van de Bluetick-teamleden. Ze zijn transparant en open, hebben een duidelijke focus, zijn gretig om te leren en staan tegelijkertijd stevig genoeg in hun schoenen om hun positie aan te houden. Dat zij in een vroeg stadium al een gerenommeerde investeerder én zeven betalende klanten in een redelijke conservatieve markt hebben gevonden, geeft ons vertrouwen.

Europese groei
De stip op de horizon is helder voor de heren. Nederland is onze proeftuin, daarna veroveren we Europa.Ook ziet hij samenwerkingsmogelijkheden met uitgeverijen én met andere sectoren. We ontwikkelen een motor die in meerdere branches toepasbaar kan zijn. Context is een belangrijke factor in ons algoritme. Je vindt via Bluetick daardoor altijd de juiste informatie, ook al weet je niet precies hoe je een zoekopdracht moet formuleren. Dat is voor juristen handig, maar ook voor de fiscale sector bijvoorbeeld.

Meer geduld
Eric ziet de groeikansen ook en vindt het daarom extra belangrijk dat Bluetick zijn product verder doorontwikkelt. Wil je slagen dan is timing essentieel. Vanuit het TMI POC Fonds ondersteunen wij de ontwikkeling van innovaties, waarbij de focus ligt op technische en commerciële validatie. Ga niet te vroeg schalen maar concentreer je op een optimale waardepropositie. Niet elke investeerder heeft daar het geduld voor. Wij wel. We durven ook iets meer risico te nemen.

Korte doorlooptijd
Geduld voor het ontvangen van een investering was overigens nauwelijks nodig, beaamt Koen. Begin november hebben we voor het eerst contact gehad en nu, drie maanden later, vond de closing al plaats. Die snelheid is erg prettig als je gas wilt geven met je onderneming.Eric is blij met de komst van Bluetick naar Flevoland. Dit type bedrijven is geen inheemse soort, maar wel heel waardevol voor onze regio. We hopen in de nabije toekomst meer tech bedrijven enthousiast te maken voor ondernemen in Flevoland. Zowel letterlijk als figuurlijk bieden we hier volop ruimte om te ontwikkelen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze Investment managers Eric en Inge of onze MKB Accountmanager Rob.

TMI Proof of Concept Fonds Flevoland
Bluetick ontvangt de financiering vanuit het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds). Dit fonds wordt beheerd door Horizon Flevoland en verstrekt financiering aan innovatieve MKB-bedrijven, met groeiambities, die wensen te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten en verkeren in de zogenaamde proof-of-concept fase. Daarvoor is € 13,3 miljoen beschikbaar gesteld door een programma vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, de provincie Flevoland en de Rijksoverheid. Voor meer informatie over het fonds: horizonflevoland.nl/tmi-proof-of-concept-fonds-flevoland-poc-fonds

Terug