De buitenkantoren van de ‘Netherlands Foreign Investment Agency’ (NFIA) uit New York en Sydney hebben 25 juni een bezoek gebracht aan Flevoland om zo een goed beeld te krijgen van de economische mogelijkheden in de regio. Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland en gastheer voor deze ‘field trip’ verzorgde een dagvullend programma.

NFIA
De Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) heeft buitenkantoren over de hele wereld, van waaruit ze buitenlandse bedrijven ondersteunen die activiteiten in Nederland willen opzetten. Om ervoor te zorgen dat deze buitenkantoren bedrijven kunnen enthousiasmeren voor Flevoland worden er geregeld field trips georganiseerd door Horizon. Dit keer voor de buitenkantoren uit Sydney en New York. Een belangrijke doelgroep, mede omdat op dit moment de Verenigde Staten één van de grootste buitenlandse investeerders in Flevoland is.

Programma
Na een introductie over de kansen en mogelijkheden van Flevoland startte de tour in Marknesse bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart centrum (NLR). Het NLR is de kennisorganisatie voor toegepast onderzoek voor de lucht- en ruimtevaart en de verbindende schakel tussen wetenschap, bedrijfsleven en overheid, in Nederland en internationaal. Aansluitend werd het internationale gezelschap geïnformeerd over de Flevolandse ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie, waarbij een bezoek is gebracht aan een windturbine. De testlocaties, die Flevoland biedt voor de ontwikkeling van efficiëntere turbines, en de ontwikkelingen op het gebied van Agro Food stonden hierbij centraal. Als laatste werd er een bezoek gebracht aan Lelystad Airport waarbij een koppeling werd gemaakt met de logistieke ontwikkelingen, die op dit moment plaatsvinden rondom de opening van het Spaanse Inditex in Lelystad.

Terug