Flevoland is aantrekkelijk voor Spaanse bedrijven, dit blijkt wel uit het feit dat naast Inditex nu ook Simei strijkcentrale en GtoP zich gaan vestigen in Lelystad. Cubicaje is het Spaanse moederbedrijf van deze bedrijven en beiden zijn leverancier van het Spaanse Inditex, die sinds twee jaar is gevestigd in Lelystad. Horizon heeft Cubicaje begeleid bij de zoektocht naar de juiste locatie en bij de oprichting van de dochterbedrijven in Flevoland. 

Najaar 2017 werd het eerste contact tussen Horizon en Cubicaje gelegd. Op basis van hun request for proposal (verlanglijst) heeft Horizon een bidbook opgesteld waarna een Fact Finding Trip door Flevoland georganiseerd is. Mede gezien de gunstige ligging ten opzichte van Inditex heeft Cubicaje gekozen voor een pand aan de Poseidonweg in Lelystad als locatie voor beide dochterbedrijven. Naast bemiddeling bij de zoektocht naar een geschikte locatie heeft Horizon Cubicaje in contact gebracht met adviseurs, banken en andere geschikte bedrijven om mee samen te werken.

Simei strijkcentrale zorgt ervoor dat kleding gestreken wordt alvorens het gedistribueerd wordt naar de winkels. Deze strijkcentrale van ongeveer 2500 vierkante meter zal ruimte bieden aan ongeveer 50 medewerkers. GtoP staat voor GreentoPack en verzorgt het logistieke voorraadbeheer voor onder andere Inditex. Op dit moment wordt het pand aan de Poseidonweg ingericht. Begin mei zullen beide bedrijven operationeel zijn.

Marco Smit vertelt over dit nieuwbericht bij Omroep Flevoland, klik HIER

Terug