Ocean Choice International

Ocean Choice heeft onlangs de volgende stap gezet in het veroveren van de wereld. Dit Canadese bedrijf heeft Urk, de visserijhoofdstad van Europa in de provincie Flevoland, als locatie gekozen om zich verder te ontwikkelen op de Europese markt.

Het bedrijf uit Nova Scotia bestrijkt de volledige productielijn, van het vangen van vis met hun eigen vloot in de Atlantische wateren aan Canadese oostkust tot aan het afleveren van het eindproduct bij groothandels en supermarkten in Amerika, Europa en het Verre Oosten.

De keuze voor Urk was vanaf het begin al duidelijk. Het voormalige eiland en zijn vissersgemeenschap zijn door het bouwen van dijken 160 kilometer verwijderd van de dichtstbijzijnde kust. Dit heeft de gemeenschap echter niet tegengehouden om uit te groeien tot de Europese hotspot voor visserij, visverwerking en de verkoop van visproducten over de hele wereld, mede dankzij hun kwaliteit, kennis en zakelijke houding.

Met een marktaandeel van 26% van de totale Nederlandse omzet en 23% van de totale omzet van alle bedrijven die actief zijn in dezelfde industrie, is Urk zeker de juiste plek. Bedrijven uit Japan, China, de Verenigde Staten en nu Canada hebben hun weg gevonden naar Urk en profiteren van hun keuze om zich hier te vestigen.

Recent heeft Agro Merchants, uit Atlanta in de Verenigde Staten, miljoenen euro’s ge├»nvesteerd in hun voorzieningen om te kunnen voldoen aan de vraag vanuit de markt.

Ocean Choice’s slogan ‘Visserij is alles voor ons’ sluit naadloos aan op de cultuur van de ultra moderne Urker vissersgemeenschap.

Terug