Odd.Bot, de innovatieve start-up die zich richt op het ontwikkelen van robots voor het verwijderen van onkruid, heeft een aanvullende financiering van 2,6 miljoen euro ontvangen vanuit Europa middels de EIC Accelerator.

Deze investering zal worden gebruikt om het 3e prototype, de ‘Weed Whacko’-robot, versneld naar de markt te brengen. Deze unieke robot maakt gebruik van geavanceerde sensoren en AI technologie om onkruid op een efficiĆ«nte en milieuvriendelijke manier te verwijderen, zonder het gebruik van chemische middelen.

“We zijn ontzettend enthousiast over deze investering van de EIC Accelerator”, aldus CEO van Odd.Bot, Martijn Lukaart. “Het zal ons in staat stellen het leven van de biologische akkerbouwers, die nu nog hoofdzakelijk zijn aangewezen op het met de hand wieden, al op korte termijn te vergemakkelijken. Vervolgens richten we ons ook op de conventionele akkerbouwers door hen een kostenefficiĆ«nt alternatief te bieden voor de chemische onkruidbestrijding”.

Odd.Bot wordt sinds de start ondersteund door de regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland en ontving eerder al ondersteuning vanuit het Proof of Concept fonds.

De Weed Whacko-robot zal in 2023 beschikbaar worden gesteld aan de eerste akkerbouwers, die deelnemen in het voorlopersprogramma, waarmee Odd.Bot samenwerkt voor de doorontwikkeling. De eerste pre-orders voor de robots kunnen naar verwachting de tweede helft van volgend jaar worden geplaatst.

Odd.Bot kijkt er naar uit haar revolutionaire technologie aan haar klanten aan te bieden en daarmee de transitie naar meer duurzame akkerbouw te versnellen.
Meewerken met Odd.Bot? Meer informatie is te vinden via https://odd.bot

Bron: Odd.Bot

Terug