Afgelopen vrijdag heeft Eric Hanson, projectmanager International Trade, samen met Maaike Veeningen, wethouder Almere, en Simon Banham, Country Director bij Department for International Trade in het Verenigd Koninkrijk, een groep ondernemers uit het Verenigd Koninkrijk mogen ontvangen op Floriade Expo 2022. Dit event werd door Horizon Flevoland in nauwe samenwerking met Gemeente Almere georganiseerd.

De groep, onder leiding van de Britse Ambassade, bestond uit twaalf vrouwelijke ondernemers, als onderdeel van het Global Business Innovation Programme ‘Women in Innovation Agri-Tech’, en ondernemers van verschillende tuinbouwverenigingen in het Verenigd Koninkrijk.

Bezoek aan de Floriade
Na het bezoek aan de GreenTech in Amsterdam reisden ze af naar Flevoland om meer te leren over hoe we in Flevoland, als een van de meest productieve teeltgebieden in Europa, te werk gaan. Hier hebben ze onder andere kennis opgedaan over het internationale groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, de unieke Almeerse wijk Oosterwold en de innovatieve start-up Floating Future, waarbij ze de kans kregen om het prototype van het drijvende voedseleiland in het Weerwater te bewonderen.

Zowel de ondernemers uit het Verenigd Koninkrijk als de Nederlandse ondernemers zagen kansen voor samenwerking tussen de verschillende partijen.

Internationale bezoekers ontvangen op jouw bedrijf
Horizon Flevoland ontwikkelt en voert, namens de provincie Flevoland, gedurende de Floriade het business to business programma uit voor en met het Flevolandse bedrijfsleven. Vanuit dit programma biedt Horizon jou de mogelijkheid om een handelsdelegatie te ontvangen op jouw bedrijf.

Wil jij graag met internationale bezoekers ideeën uitwisselen of brainstormen over mogelijke toekomstige samenwerkingen? Pak dan jouw kans en neem contact op met Horizon Flevoland.

Terug