In 2022 stond Horizon Flevoland op Potato Europe samen met 9 Flevolandse bedrijven, waaronder AGRODUST. AGRODUST is leverancier van industriële stofzuigers en machines voor een schone en veilige werkomgeving. De producten van AGRODUST zijn te vinden in meer dan 30 landen, van Nieuw-Zeeland tot IJsland. We vroegen Jan Schuringa, directeur van AGRODUST, naar zijn ervaring op deze internationale aardappelbeurs.

Jan, je hebt zelf ook al eerder deelgenomen aan Potato Europe. Vanwaar de keuze om deze keer samen met Horizon Flevoland deel te nemen?
Ik twijfelde van te voren of ik wel of niet deel zou nemen. Het was in september en in de zomer denken mensen eigenlijk niet aan stofzuigen. Daarnaast hebben wij geen professionele standbouwer, dit doen wij altijd zelf. Toen ik de uitnodiging van Horizon Flevoland kreeg dacht ik, ‘dat is leuk, daar ga ik aan mee doen!’

Wat heeft jouw deelname aan deze beurs jou opgeleverd?
Ik kwam een oude stagiaire tegen die nu bij een pootgoedbedrijf werkt. Zij hadden een big bag vuller nodig, die heb ik aan hen verkocht samen met een stofzuiger. Daarnaast raakte ik aan het einde van de dag, onderweg naar de auto, met iemand aan de praat. We hebben contactgegevens uitgewisseld en ook daar is een verkoop uitgekomen.

Zou je nog een keer met Horizon deelnemen aan een beurs en wat zou er dan beter kunnen?
De stand was aan de kleine kant voor het aantal ondernemers waar we mee waren. Hierdoor konden wij bijvoorbeeld onze machine niet meenemen en was de exposure ook minder. Ik denk wel dat ik nog een keer deel zou nemen, maar dan moet de stand wel groter zijn.

Hoe heb je de samenwerking met Horizon ervaren?
Ik heb de samenwerking met Horizon als buitengewoon plezierig ervaren. Voordat ik de uitnodiging voor Potato Europe ontving had ik nog nooit van hen gehoord. Na Potato Europe ben ik diezelfde maand ook naar het Flevoland Groeit! Event geweest, waar ik in gesprek raakte met iemand van Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF). Het was twee keer een buitengewoon plezierige ervaring.

Terug