Het bedrijf Pasterkamp op Urk is gespecialiseerd in  de ontwikkeling en productie van rolvormmachines. Met behulp van de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland hebben zij hun export kunnen bevorderen.

‘De samenwerking met Horizon was een verrassende en positieve samenwerking. Door de voucheraanvraag kwamen we in  gesprek over de mogelijkheden van een beurs in Kyiv’, aldus directeur Teun Pasterkamp.

Pasterkamp heeft de voucher Internationaal ondernemen ingezet om op internationale beurzen met een eigen stand de door hen ontwikkelde rolvormmachines te etaleren, deel te nemen aan het Nederlandse paviljoen en nieuwe klanten te vinden in Europa.

‘Wij zijn een klein bedrijf met duidelijke export mogelijkheden die van tijd tot tijd ook waar worden gemaakt. Een beurs is een uitstekend middel om naamsbekendheid te realiseren en nieuwe aanvragen binnen te halen. De Voucherregeling betekende voor ons dat het mogelijk werd om op korte termijn aan twee beurzen deel te nemen, de BlechExpo in Stuttgart voor de Zuid-Duitse en Oostenrijkse klanten en de Fresh Business Expo in Kyiv speciaal voor de fruit/tuinbouw. Hier hebben wij zelf mobiele machines voor ontwikkeld. We hebben op deze beurzen mooie contacten opgedaan die wij anders nooit ontmoet zouden hebben’, aldus directeur Teun Pasterkamp.

‘Ik ben blij met het contact met Horizon Flevoland, die ons net dat extra stukje ondersteuning geeft ter bevordering van onze export’.

Terug