Wil je dit jaar energiebesparende maatregelen uitvoeren in jouw bedrijf? Met de strengere eisen om energie te besparen wordt steeds meer nadruk gelegd op het toepassen van maatregelen in je bedrijf. Zo hebben bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar verbruiken de energiebesparingsplicht1,2. Daarnaast kunnen bedrijven bijdragen aan een beter milieu  door zelf maatregelen te nemen. In beide gevallen is EENergy een mogelijkheid om de nodige eigen investering te beperken.

Met EENergy kan je een subsidie aanvragen van maximaal €10.000,- voor energiebesparing. Het EENergy project is gefinancierd door het EU-programma voor de interne markt (SMP) om mkb’ers te ondersteunen bij het opstellen van een actieplan om hun energie-efficiëntieprestaties te verbeteren, en om dit actieplan te implementeren. Activiteiten die hiervoor in aanmerking komen zijn investering, consultancy, vaardigheden en ontwikkeling. Deze mogen gecombineerd worden om de subsidie te besteden. Een mooie kans om activiteiten die je misschien al van plan was 100% gefinancierd te krijgen, of om de drempel voor het ondernemen van actie te verlagen. Je kan je aanvraag indienen tot 15 april 2024. Op de Enterprise Europe Network (EEN) website kan je meer informatie vinden over de subsidie en de aanvraag.

Over Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network (EEN) is het grootste supportnetwerk voor organisaties met internationale ambities. EEN helpt ondernemers, onderzoeksinstituten, universiteiten en technologiecentra kosteloos met het vinden van partners wereldwijd. Het netwerk bestaat uit circa 500 organisaties verdeeld over meer dan 50 landen. Ellen Wermink ondersteunt je met praktische informatie en advies over innoveren en internationaliseren.

Bronnen:

  1. https://www.kvk.nl/duurzaamheid/energiebesparings-plicht-zo-voldoe-je-er-aan/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI1fiMzs63hAMVbKuDBx2BqwTLEAAYBCAAEgIgWvD_BwE
  2. https://www.rvo.nl/onderwerpen/wetten-en-regels-gebouwen/wetchecker-energiebesparing

Terug