Odd.Bot B.V. heeft recent de Proof-of-Concept fase aangetoond voor het TMI Proof of Concept (POC) Fonds Flevoland! Hier zijn wij als regionale ontwikkelingsmaatschappij natuurlijk erg trots op.

Odd.Bot B.V. heeft met behulp van een financiering vanuit het POC fonds, dat beheerd wordt door Horizon Flevoland, de zogeheten Wheed Whacker 2.0 robot ontwikkeld. Ze hebben aangetoond dat de robot onkruid kan herkennen, onderscheiden van het gewas en zelfstandig kan verwijderen. Voor half oktober 2020 wil Odd.Bot aan kunnen tonen dat de Wheed Whacker vier uur achter elkaar kan werken en minimaal 70% van het onkruid herkent en weghaalt.

Volgende stappen
De robot zal op korte termijn gaan verhuizen naar de Boerderij van de Toekomst, een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, de Wageningen University & Research (WUR) en de Provincie Flevoland. De Boerderij van de Toekomst, brengt de beste toepassingen en technieken van landbouwkunde, ecologie en technologie bij elkaar. Odd.Bot heeft daar hun eigen test- en demonstratieveld waar elke drie weken een extra stukje voor hen zal worden aangelegd en ingezaaid om de effectiviteit van de robot te kunnen volgen. 

Odd.Bot neemt sinds kort deel aan het Inception-programma van NVIDIA, producent van computerhardware, dat ondersteuning biedt aan startups die gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Daarnaast maken ze ook gebruik van het AI for Earth programma van Microsoft dat ondernemers die kunstmatige intelligentie gebruiken voor het oplossen van milieuproblemen ondersteunt met cloud-software.

Kijk voor meer informatie op de website van Odd.Bot

Terug