Overweeg je internationaal actief te worden? En wil je groei op buitenlandse markten realiseren? Meld je dan nu aan voor het Export Accelerator Program! Dit programma helpt jou om gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow uit het buitenland. Onderzoek nieuwe en specifieke buitenlandse markten, ontdek wie je klant is en hoe je hen het beste kunt benaderen. En groei vervolgens van incidentele internationale orders naar een structurele omzet uit het buitenland!

Samen met andere ondernemers doorloop je zeven groepssessies. Iedere week werk je zelfstandig aan praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van deze sessies. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback, leer je van elkaars uitdagingen en successen.

Voor wie?

Het programma is speciaal voor midden- en kleinbedrijven met een stevige positie op de Nederlandse markt, die een groeistrategie volgen en structureel een positie op buitenlandse markten willen realiseren. MKB-bedrijven die van incidentele internationale orders naar structurele buitenlandomzet willen groeien, alsmede ervaren exporterende bedrijven die een specifieke, nieuwe buitenlandse markt willen betreden.

Wat gaan we doen?

Verspreid over een periode van tien weken vinden er 7 groepssessies, waarvan 5 online en 2 fysieke bijeenkomsten, plaats over specifieke onderwerpen waaronder bepalen marktpotentie buitenlandse markt, Decision Making Unit (DMU), klantprobleem en meer. Daarnaast voer je ter voorbereiding en ter afronding van iedere module praktijkopdrachten uit. De groepsbijeenkomsten zijn voornamelijk online en zijn verdeeld over deze ochtenden met een duur van 2 tot 3 uur.

Goed om te weten

Om het programma effectief te doorlopen maak je gebruik van Microsoft Teams. Je krijgt daar een uitnodiging voor zodra je deelname is bevestigd. In deze omgeving vinden de digitale sessies plaats en staan de praktijkopdrachten welke je uit moet voeren ter voorbereiding. De start en afronding van het programma zullen fysiek plaatsvinden.

  • De deelnemersgroep wordt beperkt tot 10 bedrijven om zoveel mogelijk interactie mogelijk te maken. Na aanmelding volgt een intakegesprek.
  • Bij meer animo voor het programma wordt een volgende editie georganiseerd.
  • Deelnamekosten zijn € 500,- exclusief BTW per bedrijf, max 2 deelnemers per bedrijf.

Aanmelden

Inschrijven kan via de website van het Export Accelerator Program. Heb je vragen over het programma, neem dan contact op met  een van deproject managers Mark Koppers via 06-5424 4132 of met Renée Versteegde-Derks via 06-4699 6019.

Het Export Accelerator Program is een initiatief van Trade and Innovate NL in samenwerking met Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), ROM Utrecht Region, LIOF, Oost NL (als leadpartner van GO4EXPORT), Horizon Flevoland, en Amsterdam Trade & Innovate.

Terug