Horizon helpt mkb met uitbreiden en innoveren  

Het nieuwe Groeifonds Flevoland ondersteunt ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) die willen uitbreiden of innoveren en daarvoor geen bancaire lening kunnen krijgen. Voor dit fonds trekken het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de provincie Flevoland 16 miljoen euro uit. Staatssecretaris Mona Keijzer gaf maandag 7 juni in Almere het officiële startschot.

Het fonds is onderdeel van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland. Horizon, opgericht door provincie Flevoland, ondersteunt Flevolandse ondernemers die willen groeien en innoveren. Ook zetten zij zich in om de export van Flevolandse producten te bevorderen en om buitenlandse ondernemingen aan te trekken naar Flevoland.

Gedeputeerde Jan Nico Appelman: “Groeifonds Flevoland past bij de ambitie van onze provincie om de ondernemers te laten floreren. Met dit fonds kunnen we het mkb – de ruggengraat van onze economie – uitstekend ondersteunen. Hiermee versterken we ook onze samenwerking met het ministerie van EZK.”

In gesprek met ondernemers
De staatssecretaris en gedeputeerde Appelman gingen maandag tijdens een besloten webinar in gesprek met vijftien Flevolandse ondernemers. Vervolgens gaf de staatssecretaris het officiële startschot, waarna freerunners een spectaculaire act gaven.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Ik wil innovatieve ondernemers in het hele land ondersteunen bij hun groei en het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. De regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) spelen daarbij een sleutelrol. Zij kennen de ondernemers in hun regio immers het beste en kunnen ze daarom optimaal bijstaan. Om die reden investeert het kabinet € 150 miljoen extra zodat de ROM’s hun goede werk kunnen voortzetten. Horizon Flevoland is al volop bezig met het ondersteunen van startups en innovatieve mkb’ers en gaat nog veel meer voor de regionale ondernemers betekenen.”

Het Almeerse bedrijf Innovactory International was het decor voor de lancering van Groeifonds Flevoland. Innovactory ontwikkelt innovatieve toepassingen voor slimme mobiliteit die duurzaam reisgedrag bevorderen. Het Almeerse bedrijf behoort dan ook tot de lijst van snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Kijk voor meer informatie op horizonflevoland.nl/groeifondsflevoland

Terug