Het project ‘Green Health Solutions’ waarbij gezonder leven door middel van groente met een medicinale werking centraal staat, heeft afgelopen zomer met de start van de adviesraad een grote stap voorwaarts gezet.

De adviesraad adviseert met haar kennis van onderzoek naar medicinale werking van grondstoffen en productontwikkeling over de uitvoering van de inhoudelijke activiteiten en de (tussen)resultaten van Green Health Solutions. De deelnemers aan de adviesraad zijn Ivo Struik (farmacie), Didi Wortelboer (retail) en Pieter Andre de la Porte (zorginnovatie).

‘De adviesraad levert een mooie aanvulling op de achtergrond en kennis van het projectmanagement en partners. Zij kunnen ons gevraagd en ongevraagd advies en ondersteuning bieden. Dit kan ons nieuwe inzichten geven wat kan leiden tot nog betere wetenschappelijke onderbouwing over de aanpak en de resultaten van onze onderzoeken’ aldus Karin Senf, projectleider van Green Health Solutions.

Green Health Solutions
Binnen het project ‘Green Health Solutions’ bundelen partners hun krachten om de marktpotenties van groenten met gezondheid bevorderende eigenschappen te benutten. Binnen dit project wordt er onder andere gezocht naar wetenschappelijke bewijzen dat sommige groenten een medicinale werking hebben. De leidende soort groente in dit project is de ‘Sopropo’.

Meer weten over dit project? Lees dan Green Health Solutions magazine.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling van de Europese Unie en een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland en gemeente Almere.

Green Health Solutions is een project van Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland. Karin Senf, senior projectleider, is hiervoor de verantwoordelijke persoon. Zij is bereikbaar via 06-20209613.

Terug