Afgelopen dinsdag presenteerden Greenports Nederland, Provincie Zuid-Holland en RVO tijdens een hybride seminar op de Floriade Expo 2022 vol trots de online China Portal voor de hele tuinbouwketen. Met de lancering werd ook het 50ste jubileum van de totstandkoming van de diplomatieke betrekkingen tussen China en Nederland gevierd.

Ook werd er een bezoek gebracht aan het Chinese paviljoen op het Floriade terrein. Daarna was het woord aan Leen Verbeek (Commissaris van de Koning Provincie Flevoland), Z.E. Tan Jian (Chinese ambassadeur in Nederland), Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland), Li Feng (general manager ICBC (Europe) Amsterdam Branch) en Annette Wijering (unit manager International business RVO).

Daarnaast werden er presentaties gegeven door ICBC Amsterdam, Peter Hendriks (CEO LetsGrow), Wil Bekkering (Director Aeres Hogeschool) en Dirk Aleven (CEO Foodventure), over datagedreven telen en het Chinese financiƫle beleid ten aanzien van de land- en tuinbouw sector en het platteland.

China Portal
Het portal is een digitale plek waar kennis en informatie, die nodig is of goed van pas kan komen bij handel in China of met Chinese partijen, bij elkaar worden gebracht. Met dit kennis- en innovatieportal voor de tuinbouw in China willen de partijen kennis en deskundigheid op het gebied van handelsbevordering stimuleren.

Dit event maakt onderdeel uit van het business to business programma Floriade Expo 2022.

Terug