Het Almeerse bedrijf Innovactory gaat de app TRIPPS ontwikkelen die geheel inspeelt op de trend van ‘Mobility as a Service’ (MaaS). MaaS is het zo slim en laagdrempelig mogelijk maken van mobiliteitsgebruik, waarbij het mobiliteitsaanbod aangepast wordt aan de behoefte van de reiziger. Door het tekenen van de investeringsovereenkomst tussen Innovactory en Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, is de ontwikkeling van TRIPPS verzekerd en kan Innovactory de voorsprong op het gebied van MaaS uitbreiden.

TRIPPS, één app voor al je reizen
Met TRIPPS krijgen reizigers in Nederland eenvoudig toegang tot allerlei vormen van vervoer die zij met de app kunnen plannen, boeken en betalen. Het is een totaaloplossing met een breed aanbod van diensten, waar er naast de eigen auto en fiets alternatieven worden aangeboden, zoals (deel)fietsen, openbaar vervoer, (deel)auto’s en taxi’s. Elke gebruiker ontvangt een actueel en persoonlijk reisadvies met een aantal slimme en betaalbare alternatieven. TRIPPS biedt ook parkeeroplossingen voor auto en fiets, inclusief boeken én vrij in- en uitrijden bij aangesloten garages.

Lucien Groenhuijzen, CEO van Innovactory: We zijn verheugd dat Horizon met de financiering vanuit het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland ons in staat stelt onze (inter)nationale opschaling van TRIPPS te doen versnellen. Het stelt ons in staat om begin 2020 de eerste betalende TRIPPS-gebruikers te doen verwelkomen.

Marco Smit, directeur van Horizon: Horizon is bijzonder trots dat we een innovatief bedrijf als Innovactory kunnen helpen met een financiering om hun groeiambities te realiseren. Innovactory is een aanwinst voor Flevoland en een voorbeeld voor andere innovatieve start-ups in de regio.

Innovactory
Innovactory is in 2013 opgericht door een team van voormalige TomTom-medewerkers met als doel het ontwikkelen van innovatieve toepassingen voor slimme mobiliteit, die een significante bijdrage leveren aan duurzaam reisgedrag. Innovactory heeft met de ontwikkeling van TRIPPS een belangrijke nationale aanbesteding gewonnen, waarbij zij meerdere consortia met grote partijen achter zich hebben kunnen laten. Het Almeerse bedrijf behoort dan ook tot de lijst van snelst groeiende bedrijven van Nederland.

TMI Proof of Concept Fonds Flevoland
Het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds) wordt beheerd door Horizon en verstrekt financiering aan innovatieve MKB-bedrijven, met groeiambities, die wensen te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten en verkeren in de zogenaamde proof-of-concept fase. Daarvoor is € 13,3 miljoen beschikbaar gesteld door een programma vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, de provincie Flevoland en de Rijksoverheid. Voor meer informatie over het fonds: www.pocfondsflevoland.nl

Terug