Tijdens het online gala van Bedrijfskring Lelystad dat begin dit jaar plaats vond, werden de winnaars van de BKL Impact-prijs, BKL Inspiratie-prijs en de Startup Pluim bekend gemaakt. Horizon Flevoland bood hen, als partner van het gala, een prijzenpakket aan met daarin o.a. een gesprek met gedeputeerde Jan-Nico Appelman en een portretfoto laten maken door fotograaf en kunstenaar Aleksander Willemse.

‘Juist in deze tijd is het belangrijk om ondernemers in het zonnetje te zetten. Dat doet de BKL zeker met deze mooie prijzen. Ik ben enorm trots op deze Flevolandse ondernemers die stuk voor stuk creativiteit, doorzettingsvermogen en veerkracht laten zien. De winnaars passen bovendien uitstekend bij de ambities van de provincie: duurzame voedselketens, gezonde en krachtige samenleving en het bouwen van 100.000 woningen in Flevoland’, aldus gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Impact-Prijs

De BKL Impact-Prijs voor sociaal betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen werd gewonnen door Van Wijnen.

‘Wij zijn een bouwer en een projectontwikkelaar, en we bouwen natuurlijk huizen en andere gebouwen. Maar ons werk gaat over mensen. Wij creëren plekken waar je graag bent en waar je je thuis voelt. Waar je jezelf kunt zijn. Plekken om te leven. Vanuit dat perspectief is het belangrijk dat je ook kijkt naar de samenleving. Als Lelystadse bouwer is de Lelystadse samenleving voor ons dus echt heel erg belangrijk’, aldus Nina Nomden, directeur van Van Wijnen Lelystad.

Van Wijnen wil graag een bijdrage leveren aan de bouwopgave in Flevoland om samen te bouwen aan ruimte voor een beter leven.

Inspiratie-Prijs
Als bedrijf dat zich goed manifesteert ondanks of dankzij de crisis won KernGezond Lelystad de BKL Inspiratie-Prijs. Zij zijn vorig jaar een coronasnelteststraat begonnen.

‘Daarmee zorgen we dat we niet alleen de mensen in beweging brengen met de fysiotherapie en in beweging houden met de sport, maar ook bedrijven in beweging houden’, aldus Chris Bruijn, eigenaar van KernGezond. ‘Een grote les voor ons was zoeken naar de dingen die nog wel kunnen.’

Start Up Pluim
EetSmakelijk.nl en Studio Daagsch (Flevour Box) wonnen de BKL Start Up Pluim voor een onderscheidende startup.

‘Plezier in eten maken en gezellig met elkaar aan tafel, daar gaat het om. We ambiëren het eerlijke, lokale geluid door heel Nederland te laten klinken waarbij we restaurants blijven versterken en de bestelbeleving steeds leuker maken’, aldus Michael Sluijmer, eigenaar van EetSmakelijk.nl.

Eva Flantua van Studio Daagsch heeft als doel de gastronomie van Flevoland op de kaart te zetten. ‘Gastronomie begint eerder dan in de keuken en is meer dan het koken en bereiden. Het begint al helemaal aan het begin van de voedselketen.’

Michael en Eva nemen beiden deel aan het Ondernemersprogramma Versterking Korte Voedselketen Flevoland. Over een periode van 12 weken zullen ze intensief begeleid worden bij het opzetten van een succesvol (alternatief) businessmodel binnen de korte voedselketen.

Terug